Linköping

Idag åkte jag och Tessa iväg till Linköping för att spendera en heldag bland alla roliga klädaffärer. Som vanligt fick det bli ikano-huset! Det är nog bland det bästa som finns, att åka iväg någonstans, gå i affärer, sitta på donken och snacka skit.. och självklart ska det va med bästaste syrran ♥ Vi stannade även i Norrköping på vägen hem, där håller dem på att bygga ut för fullt och det kommer mer o mer affärer.. nice!

Hittade lite idag iaf.. underkläder, 2 st t-shirtar, ett linne, en kofta och jeansleggings. Känner mig riktigt nöjd :)



H
ar varit ledig i 2 dagar nu, helt underbart skönt. Nu återstår bara 3 arbetsdagar sen är det riktig helg. Då får vi se vad som kan hända, nåt kul brukar alltid vara på G. Lördagen ska jag iallafall spendera i Hölö på 50 års fest.

Förresten, Tessa och jag har bokat kryssning nu.. 21 april bär det av och då spelar *tadaa* ARVINGARNA! Haha, våra gamla idoler, kan man ju inte missa ;) Synd bara att alla kompisar hatar dom och inte vill följa med (men ännu är det inte försent att ångra sig hörrni!). Men det tar vi igen sen, har en till kryssning på gång!

Är lite småirriterad på blogg.se eftersom det nu har krånglat en hel del när jag ska lägga in mina bilder.. en del lyckas jag inte ens lägga in. Blir rätt tröttsamt att blogga när det tar typ en halvtimme bara att hålla på med allt krångel som blir, men men.

Inom kort kommer Säfsenbilderna att dyka upp, de ligger inlagda i den andra datorn nu. Sooon :)
Sov Sött! Puss ♥ //Emm

"Dags att deklarera"

känns som att just den texten hånler mot mig just nu.

Fick för ett par veckor sedan reda på av en vän vars mor jobbar på skatteverket hur mkt jag ska behöva betala till dem. Betala?! Förra året fick jag ju TILLBAKA pengar, 8 tusen med andra ord. I år ska jag betala 3 626 kr till skatteverket. Hur kan det skilja så mycket från gång till gång?

Har levt lite på hoppet om att något var fel tills jag idag fick det svart på vitt - jag SKA faktiskt betala 3 626 kr.

Hejdå semesterkassan. Behöver jag nämna att jag hatar skatteverket?!
Tur som fan att solen skiner idag...


Bye bye dear money...

Säfsenresan

Hej kära vänner!

Nu är jag hemma igen, kom hem från Säfsen i torsdags och vad säger man... jag vill tillbaka! Har haft det så himla mysigt och roligt. Bara känslan av att få spendera några dagar en bit bort från verkligheten är inte helt fel. Trots den relativt korta resvägen var det fullt med snö och man fick för första gången den här vintern en riktig "vinterkänsla". Sol fick vi också, hur härligt är det inte att susa ner för slalombacken i strålande solsken?

Mamma och pappa höll sig till längdskidor medans jag och Jimmy spenderade 3 dagar i slalombacken. Jimmy som stod på ett par skidor första gången när han var typ 2 år och som har åkt i stort sett varje år sedan dess är ju lite av ett proffs.. så tyckte nästan lite synd om honom som fick stå ut med mig och mina blåa backar (ser ingen anledning till att behöva ha dödsångest varje gång man ska ta sig ner för en backe :p). Tredje dagen började jag däremot få in snitsen och offrade mig lite och åkte röda backar.

Dagarna spenderades alltså i slalombackarna medans kvällarna spenderades i soffan framför brasan. 100% mysfaktor! :) Tack mamma, pappa och Jimmy för en kanonresa.. hoppas på nåt liknande nästa vinter! Bilder togs det också, men tyvärr har jag lyckats glömma min kamera hemma hos syrran, så bilderna kommer i ett senare inlägg!

Spenderade fredagen innan vi åkte tillsammans med goa vänner, får bli lite bilder från det ist så att ni slipper gå helt bildlösa :)



Förresten, såg att jag hade blivit utmanad av Lotta ! Här kommer svaren (bättre sent än aldrig).. ;)

1. Vad stör du dig på när du besöker en blogg för första gången?

2. Vad tycker du är bra och avgörande för att du ska komma tillbaka till en blogg?

Svar:

1.
Folk som klagar och ger elaka kommentarer om andra bloggare. Skriker inte det avsundsjuka?

Milslång ointressant text utan bilder, jag somnar!

En blogg jag jätte gärna vill läsa men som är lösenordsskyddad (då jag inte fått lösenordet, såklart). Då har jag ju visserligen inte ens besökt bloggen, men ändå :p

2.
Svår fråga med tanke på att alla mina favoritbloggar är ganska olika.. Mina vänner och bekantas bloggar är helt klart de roligaste att läsa, blir alltid roligare om man känner till den som skriver :)

Annars är det ju alltid kul med en snygg design, lite humor och mycket bilder!


Det här var ganska svårt.. Man märker ganska fort om det är en blogg man intresserar sig för eller inte och det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör det. Men nåt i den stilen iaf!

Ä
r trött efter tidsomställningen inatt då jag fick sova en timme mindre eftersom att jag jobbar idag, delad tur dessutom.. Så nu får det bli en powernap innan det är dags att knega vidare.
Puss på er!! ♥// Emm

Vårkänslor - Yes!


Kan man få annat när det ser ut såhär ute?

Snart kan man banemej sitta ute på balkongen och sola näsan! Jag håller tummarna för att vi får såhär fint väder nästa vecka i Säfsen. Nu är det bara 4 dagar kvar tills vi åker! Tiden som alltid går så himla fort, men när man väntar på nåt riktigt roligt känns det snarare som att tiden går i snigelfart.

Finns det något bättre än musik egentligen? Musik är så mycket känslor och tänk att man kan bli så glad av nån bra låt. Nu har även jag upptäckt Spotify och jag är helt såååld. Finns så mycket bra musik som man helt glömt och jag är helt såld! :p

V
ar nyss på Hemköp och hämtade ut ett packet från Bellme som innehöll Loreals total repair schampoo och balsam. En 1500 ml flaska, det ni! Nu har jag schampoo för flera år framöver tror jag. Kul att jag kunde glädja Curry och Henry lite också, det älskade kartongen som schampoot låg i. Underbaringar.



Blev grymt sugen på melon när jag gick runt i affären, så det fick det bli.. Ska snart sätta mig i soffan framför nåt bra tv-program (vad vet jag inte!) och bara njuuuuta av min melon ;)
Puss ♥ //Emm


Män som hatar kvinnor

I fredags åkte vi ju som sagt upp till Heron City för att gå på bio och se Män som hatar kvinnor. Hade höga förväntningar med tanke på all bra kritik den har fått, och den var faktiskt riktigt bra! Se den om ni inte redan har gjort det! :)



Innan filmen käkade vi lite (eller mkt) thaibuffé, supergott! Mysigt att hitta på saker med sina föräldrar ibland, det var första gången de var på bio på heron.. Tyckte salogen va såååå stor, sötisar :p

I
går spenderades kvällen hos Madde med det gamla vanliga gänget. Mycket trevligt det också!

Börjar jobba kl 16 idag, seeegt. Men det ska väl gå. Jag tröstar mig med att jag inte sitter här om en vecka iaf, då sitter jag i bilen på väg till säfsen! Jaja, hem fort som satan kl 21 så att jag inte missar så mycket av Beck.

Puss på eeeeer! ♥ //Emm

Uska!

Ja, då var det fredag igen.. och finally ägnar jag en stund åt min blogg. Känns som mina uppdateringar hänger ihop lite med helgerna... men vad vet jag :p

I
måndags fick jag mina betyg - jag är nu färdig uska! Äntligen, som man kämpat på nu i typ 2 år... Nu kommer jag också att ha en fritid. Vad ska jag då göra av all tid? :) Igår ringde min chef och talade om att jag får löneförhöjning på den här lönen, tack för det! Det är mer än välkommet. Sen blir det mer löneförhandling i vår..




Har jobbat till 12 idag, skönt att sluta tidigt en fredag. Jag älskar fredagar, kanske för att jag är ledig imorrn, men jaja. Att det även denna månad är fredagen den 13de har jag inte märkt av, fast dagen är ju inte slut än så ännu ska man väl inte ropa hej... Ikväll ska iallafall jag, Jimmy, mamma och pappa till Heron City - käka god mat och titta på Män som hatar kvinnor. Alla säger ju att den ska va så bra, så det ska bli intressant.

Ska jag kunna hålla mig vaken på bion är det nog dags för en powernap snart, annars finns risken att jag somnar i biosalongen..

Ha en underbart helg nu! Puss ♥ //Emm

Och så var det helg igen :)

Går det inte ruskigt fort så säg?

Det var ett tag sen, men nu är jag här igen :) Veckan har varit fullspäckat så helgen var riktigt efterlängtad, speciellt eftersom det är en 3-dagars ledig helg för min del! Tog därför tag i saken och "firade" det igår med lite alkoholhaltiga drycker. Jag, syster, Fia, Niklas och Justin satt hemma hos mig och drack och snackade lite skit. Såndär mysstäming! Framåt halv 12 bestämde vi oss för att dra till krogen.. Det rådde lite delade meningar om vart vi skulle gå.. Jag och Niklas var helt inne på att gå till Birgers medan Tessa och Fia (som vanligt;)) ville gå till Tellus. Deras ord våran lag - det slutade på Tellus.. Hade kanske haft roligare om man varit lite mer på lyset, var mer eller mindre nykter.. men hur som helst är det alltid roligt att umgås med fina vänner!



Idag tar jag och Jimmy med oss katterna och åker hem till mamma och pappa, de ska nämligen ha en liten gemensam försenad födelsedagsfest för släkten idag. Anledningen till att katterna får hänga med är att jag och Jimmy tänkte inviga gästsängen och sova kvar :) Ska bli riktigt kul att umgås lite med släkten!

Nu ska jag lägga mig i sängen igen och titta igenom tidningen innan det blir dags för duschen. Älskar att mysa runt på "morgonen" utan att känna nån stress! ♥
Puss sötnosar! //Emm

En dag hos kattfrisören

Idag vaknade jag som vanligt när jag har sovmorgon av en morgonpigg Henry som stod och skrek efter mat i örat på mig. Hur trött man än är kan man inte sluta älska hans (lite för tidiga) gulliga morgonrutiner! Hur som helst, då var han iallafall inte medveten om att det inte var en helt vanlig dag i hans obekymmersamma kattliv. Nej, för just idag hade hans snälla matte bokat tid hos.. katt- och hundfrisören!

K
l 12.30 var det dags, ett rum fullt med stora hundar och en liten Henry. Kändes faktiskt ganska tungt att lämna honom just då kan jag medge... 2 timmar senare såg han lite annorlunda ut - dock fortfarande lika söt! ♥ Det tyckte däremot inte Curry. Han började fräsa och morra det första han gjorde när han fick se sin bästa vän utan päls. Det gör han fortfarande - en sådär 10 timmar senare.

Sedan min nyfriserade kisse kom hem har han blivit utskälld och fått ett antal smällar av en arg Curry. Som plåster på såren hade jag och Henry en riktig myskväll i soffan bara han och jag - Curry låg under sängen och surade.


För er som undrar hur f*n jag kan vara så dum och klippa bort en så fin päls frivilligt är det mest för hans egen skull. Han hade blivit jätte tovig och när pälsen åker bort blir han som en annan katt - pigg, glad och lycklig. Och en glad katt strålar mer än en fin päls! :) Den som utförde jobbet (som är bra mycket svårare än man tror) var Marie, läs mer på www.hundochkattvard.com!

Jisses, vad klockan rinner iväg.. dags att lägga sig i en renbäddad säng, mys!
Puss ♥ //Emm

RSS 2.0