Härliga sommar

Nu var det väldigt länge sedan jag skrev här, men jag har haft annat för mig än att sitta vid datorn. Jag menar - nu är det verkligen SOMMAR! :) Klart man ska passa på att vara ute, umgås med sina vänner, käka glass i hamnen, sola, bada osv.. ja, njuta av livet helt enkelt. Okej okej, jag glömde säga jobba, det måste man också göra. Var väldigt varmt idag på jobbet, höll halvt på att dö av värmeslag.. men jag klagar inte, det är guld att få vara ute!

Det är är sista veckan nu, sen jag har min efterlängtade semester. Ska bli helt underbart skönt! Är verkligen värd semester nu, en riktig svensk sommarsemester. Förra året hade jag endast en vecka, eftersom vi hade varit i Thailand i 3 veckor.. så det var länge sedan man fick vila upp sig riktigt. Om en vecka idag är vi i Ullared och ska snart vidare till Göteborg! :)

Helgen som gick har varit kanon. I fredags satt vi några st hemma hos Tessa och myspratade. Bestämde oss för att ta en picknick på vallarna på lördagen - sagt och gjort! Jag, Tessa, Niclas, Ström, Madde, Humla, Hanna, Jasmine och vovsingarna möttes upp i solskenet med lite godsaker att äta. Jordgubbar, vindruvor, bröd som doppades i tsatziki. DET är livet på en pinne ;) Satt där i flera timmar, tiden bara rann iväg.. Gick hem till Tessa en stund innan vi drog till Skeppsbron 11 (föresdrar iofs att säga lotsen). Det var roligt, mycket folk man kände där. En gammal lärare som försökte ragga på mig - då höll jag däremot på att... spy! :p



Gårdagen spenderade jag med min älskade livskamrat i Trosa. Han bjöd mig på supergod mat, och sen glass efter det. Varmt men väldigt mysigt att strosa runt där och titta på alla fina båtar. Matade ankorna också, so cute! Nu har Micke fixat min bil också, så nu går den förhoppningsvis igenom besiktningen. Tack för det!

Dags att sova, tidig morgon imorrn igen.. men jag ser ljuset i tunneln - 4 dagar kvar!









Midsommarafton

Hoppas att ni alla hade en underbar midsommarafton! Det hade iallafall jag. Vi satt ute på altanen hela kvällen och bubblade på om allt mellan himmel och jord - hel plötsligt var klockan så mycket att det var dags att försöka få tag på en taxi. Det var ju inte det lättaste en midsommaraftonskväll vill jag lova, gick inte ens att komma fram till taxiväxeln. Det är tur att man har vänner som är taxichaufförer, annars hade vi nog fått legat kvar i svalsta - tack för hjälpen Putte! :) När vi väl kom hem var vi så mätta och trötta efter all god mat så vi somnade som två stockar på en gång.. helt klart en lyckad kväll ♥ Ser redan fram emot nästa midsommar då vi ska försöka få gänget med till öland! Dock blir man inte så sugen på att åka dit när man läser om all skit som händer där under midsommar.. till och med mord.. men åker vi så bor vi långt ifrån köpingsvik (dåliga erfarenheter därifrån...) och dessutom i en stuga!






Har jobbat kväll idag så jag kom hem för inte så länge sedan. Borde gå och lägga mig med tanke på att jag kör en heldag imorrn (delad tur..) men det är inte det lättaste när man har legat och dragit sig i sängen halva dagen. Får väl lägga mig och läsa lite så kanske jag blir trött. Mamma och pappa tog med mina små kissekatter till svalsta idag - hatar att komma hem till en tom lägenhet. Inga glada katter som möter mig i dörrhålet, ingen älskling att pussa på.. Men det kanske är lika bra, då hade det väl varit ännu svårare att somna! I will do a try nu iallafall! Ha en fortsatt trevlig midsommarhelg alla sötnosar!









Att drömma sig bort..

Nu har vi bestämt oss - midsommar kommer vi att spendera i Svalsta med god mat, lite vin och mycket trevligt sällskap. Känner för en lugn midsommar nämligen, det är nog det bästa med tanke på Jimmys tillstånd också. Dessutom kvittar det helt om det regnar (som det troligtvis kommer att göra) eftersom att vi kommer att sitta på en mysig altan hela kvällen. Ärligt talat är det nästan bara mysigt om det regnar, älskar när det pickar på taket! :)

På tal om regn så undrar jag vart sommaren har tagit vägen? Halva juni har gått och det är kallt, regnigt, blåsigt och allmänt grått ute. Dagar dom dessa - med andra ord de flesta dagar - längtar jag mer än nånsinn till Mallorca. Ge mig. Nu! "Vissa" har det ju bra som åker till Cypern imorrn.. jag är inte alls avis.. inte alls :)

När regnet slår mot rutan och man nästan fryser ihjäl av att gå utanför dörren är det helt okej att få drömma sig bort, långt, långt bort..





Detta är paradiset för mig, det är dit jag väljer att drömma mig bort. Vad är paradiset för er?








Oflyt

Har satt mig till ro i soffan efter en solig och fin dag. Tyvärr har jag inte hunnit njuta så mycket av solen, vi har haft möte på jobbet och jag kan säga att jag hade en jäkla lust att gå ut istället. Tog en promend i svalsta på kvällen istället med mamma och Jimmy. Det var skönt - och välbehövligt.

Typsikt, det gick inge bra med mitt Sims 3. Allt går så långsamt och jag har verkligen inte tålamod för sånt, bara att inse att min dator är för dålig för sådana spel. Men Jimmy ska försöka fixa det där med lite uppdateringar och skit.. ja, jag är inte så insatt och är glad om det blir fixat bara. Jag överlåter det där till honom som kan datorer och får väl helt enkelt hålla mig till Sims 2 så länge om jag blir spelsugen.. (eller kanske sno Jimmys dator.. ;)).

På fredag är det midsommar. Förra året var vi på Öland, men i år stannar vi hemma. Har inte direkt planerat någonting.. de flesta av mina vänner ska vara ute i Oxelösund hos Magnus och festa, vad det verkar. Får se om jag hänger på eller inte. Jimmy är ju dålig och vill inte dricka, så kanske blir så att vi åker till mamma och pappa istället och har det lite mysigt med dem och deras grannar. Vi får se helt enkelt, tar det som det kommer och ser vad jag känner för just då :)

Hade tänkt lägga upp en mysig bild från midsommar förra året men min dator verkar vilja annat. Ibland blir jag bara så jäkla trött på min minilaptop som vill leva sitt egna liv....

Godnatt iaf! Puss ♥ //Emm

The Sims 3!

Hoppas att ni alla har haft en underbar helg! Jag är mycket nöjd med min - gårdagen var lyckad och relativt lugn för min del. Mysigt att grilla på tomten vid Maddes föräldrars hus i nästan alla fina vänners sällskap. Mycket skratt, som vanligt. Ni är verkligen bäst, tokbra! ♥

Har verkligen suktat efter att spela det nya The Sims 3, det verkar så himla roligt! Tänkte skaffa det men då sa Jimmy att han trodde att min dator är för dålig för det spelet.. Men nu har han ändrat sig och ska försöka hjälpa mig att "fixa det" imorrn. Jag hoppas verkligen att det kommer funka nu! :)





Nu ska jag snart krypa till sängs och hoppas på att få vakna upp till en spelfylld dag imorgon. Jajemen, jag är ledig imorgon också, så jäkla skönt. 3 veckor kvar till semestern, ännu skönare.

Godnatt och Puss till er alla, men en extra stor till Jimmy. Jag älskar dig, du är världens bästa pojkvän och dig släpper jag aldrig ;) ♥ //Emm

Det blev ingen studentskiva..

Tyckte verkligen sjukt synd om alla studenter imorse när jag vaknade och såg att det spöregnade! Vet själv hur det känns, det småregnade lite på min student, men ingenting emot det här. Men men, alla studenter jag har sett idag har verkat så fulla och glada så de bryr sig kanske inte så mycket.

Dagen blev inte riktigt som planerat, tyvärr.. tanken var att jag och Jimmy skulle till oxelösund ikväll och gratta Linda (som tog studenten idag, GRATTIS!) men Jimmy mår så jävla dåligt efter ryggmärgsprovet igår så han klarade inte av det. När inte han klarar av en sån sak - då mår han verkligen dåligt! :( Kändes inte helt rätt att åka dit utan Jimmy heller, så vi åker och grattar henne en annan dag. Men jag var ändå tvungen att gå ut i regn och rusk till Nicos skolgård för att leta upp Linda och hänga en nalle runt halsen! Är det studenten så är det :)

Tittade tillbaka lite på bilderna på när jag själv tog studenten. 4 år sedan. Oj, jag tror man börjar bli gammal.. Mycket har hänt sedan dess, åt det positiva hållet mestadels :)  Minns när man var liten och gick och tittade på studenttåget, man tyckte att dem var sååååå stora, lite gulligt!




För övrigt fick jag mina klänningar idag, wiiee! Jag känner mig mycket nöjd med dem, och fort gick det också! Har lärt mig att inte vela så mycket när det är något jag vill ha.. tänkte först vänta tills morgondagen med att beställa klänningarna och fundera lite till men jag sket i det och slog till direkt istället - dagen efter var min storlek slut. Så tänkt på det gott folk, vill ni ha nåt.. GO FOR IT ;)

I
morrn blir det grillning (om vädret tillåter) och födelsedagsfest, Madde och Putte har fyllt år. Weeeiij! :)
P
uss! ♥ //Emm

Kunde inte låta bli..



Svag som jag är för snygga klänningar kunde jag helt enkelt inte låta bli att klicka hem dessa två från Nelly. Nu hoppas jag bara på att de kommer passa och att jag blir nöjd, är egentligen lite nojig över att skicka efter kläder från internet.. föredrar att få prova kläderna innan jag köper dem. Men det får visa sig, i värsta fall kan man ju alltid skicka tillbaka dem!

Sommarfesten var mycket trevlig - kan väl inte bli mycket annat när man blir bjuden på mat och dryck samtidigt som man faktiskt får betalt för att vara där. Det säger inte jag nej till iallafall :) Det var väl mindre roligt att behöva dra ner brallorna för att lyckas få igenom en tråd genom alla kläder när vi lekte lekar. Ännu mindre roligt var det när jag kom på att jag hade mina typ minimalasta trosor på mig.. äsch, ibland får man bjuda lite på sig själv - och jag var ju inte ensam om det som tur var!


Såhär går det till på våra personalfester - då dricker vi wiskey (ja jag lovar - det
är
wiskey) direkt ur kateterpåsen..

Haha, ett riktigt bra skämt (tycker iaf vi som jobbar inom vården)! :) Lönesamtalet idag gick också bra, chefen verkar nöjd med mig iaf! Någon ny lön har vi inte fått reda på ännu, men ser fram emot en liten höjning!

Nähä, klockan rinner iväg. Sängen ser väldigt skön ut faktiskt, ska nog joina den för natten nu..
Sov Gott! Puss ♥ //Emm

Jag älskar frågestunder ;)

Tänkte att jag skulle härma Tessa och svara på några snabba.. Helt okej att föra listan vidare om någon känner sig manad :)

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: rätt glad
Favoritgodis: Maltezers, mums :) den mesta chokladen går ner så länge den inte är mörk!
Är det nåt du absolut inte äter: gröt!
Kläder just nu: Linne och mysbyxor
Musik just nu: Ingenting just för tillfället.. har tv'n står på istället.
Vad sa du senast: "Heeenry" (han lyssnade inte)
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Är nog ganska nöjd som vi lever nu.. men det vore ju ganska mysigt att äga häst och vagn istället för bil ;)
Sommarplaner: Först 3 veckors semester då jag ska åka till Ullared och Göteborg samt många roliga dagstripper. Umgås med vänner och familj, förhoppningsvis njuta av solen och bara vara! Efter det jobbar jag några veckor igen innan jag, familjen och en del av släkten åker till Mallorca. Jag längtar!
Fisk eller badkruka: Måste nog säga badkruka där.. men jag har faktiskt varit en fisk tidigare i livet.
Saft eller alkohol: Både :)
Hur många kuddar sover du med: 4, fast jag använder bara en... Jimmy brukar få låna en när han är snäll.
Favoritväder: SOL och inte ett moln så långt ögat kan nå
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Jimmy, Curry och Henry - de är allt jag behöver för att överleva ;)
Spelar du nåt instrument: Nej
Morgon- eller nattmänniska: Nattmänniska
Sparare eller slösare: Slösar nog kanske mer än jag borde.. men är ändå duktig och lägger undan lite pengar varje månad också.
Bästa film: Oj.. finns många bra..
Tror på liv på andra planeter: Ja, absolut
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja, men den går inte att jämföra med min nuvarande!
Älskar du henne/honom fortfarande: Nej
Har du några homosexuella vänner: Nej, inte vad jag vet iaf..
Tror du på mirakel: Ja, jag hoppas och tror på att det finns.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Självklart!
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja..
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej, tänk vad tråkigt livet vore utan kärlek!
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 2 st känns perfekt
Bio eller promenad: Både och!
Är du kittlig: Jaa, på vissa ställen :p
Snarkar du? Tror inte det händer så ofta..
Stjärntecken? Stenbock
Rädd för insekter? JA, fy tusan.. dom är äckliga.
Äckligaste insekten: Spindlar och fästingar
Största svaghet: jag har inga svagheter ;)
Det här är jag bra på: att vara lat
Bästa bok? Camilla Läckbergs böcker är bra, men jag föredrar tidningar..
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?
 Kunna bli osynlig...
Vad vill du jobba som? Veterinär assistent vore det ultimata. Grafisk designer vore också kul, funderar faktiskt på att gå en distanskurs och läsa till det..
Chips, morötter eller godis? Chips
Pizza eller hamburgare? Lika gott båda två!
Skriver du dagbok? Ja
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Jaa, jag ska tatuera mig snart, i nacken har jag tänkt mig!
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Välstädat, om man bortser från en del katthårtussar här och där..
Gungar du på stolen? Nej
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej, då hoppar jag hellre fallskärm.
Vilken hand håller du gaffeln i? Vänster
Är du rädd för blod? Nej, är man det ska man nog inte vara undersköterska :)
Saltar du på maten? Ibland
Gillar du att sjunga? Ja, det är kul, speciellt på fyllan!
Anser du att du är stark? Nej, men envis som en åsna vilket gör mig ganska stark..
Brukar du sola? Jaa!
Vad gör du om du får hicka? Freddan lärde mig att jag ska ta en sked lingonsylt, och hör och häpna - hickan gick över på en gång!
Röker du? Nej
Snusar du? Ehm, det händer faktiskt ibland.. men sällan.
Använder du knark? Nej, kommer jag aldrig göra heller.
Kaffe, te eller inget? Inget
Har du en besatthet? Ja, jag är besatt av min dator...





Alltid lika roligt att svara på lite frågor!

Imorrn skulle jag ha jobbat kväll men jag får ledigt (!) för all personal är bjuda på Sommarfest. Det är bra mycket roligare än att jobba det! Vi skulle först ha varit utomhus men eftersom att vädret inte ser så värst lovande ut blev det lite ändrade planer.. Men någon direkt sovmorgon blir det inte tyvärr, jag ska ha lönesamtal kl 9.30 nämligen. Hoppas på lite höjd lön, skulle inte sitta helt fel.. hoppas kan man ju alltid! :)

Puss på er! ♥ //Emm

Bio - och en natt på akuten.

Det slutade med att vi åkte till Heron City igår trots allt. Kolmåden ska man gå på när solen skiner och det inte är risk för några regnskurar. Men ett biobesök är aldrig fel. Jag och Jimmy käkade en varsinn pizza på Pizza Hut innan bion, mums säger jag bara! Efter maten valde vi att se en skräckfilm, i 3D-format såklart! :) Det var riktigt häftigt att se en skräckfilm i 3D-format, gud vad alla skrek! Helt plöstligt for det en yxa genom luften emot oss osv. Känns nästan som man är med inne i filmen, fast när man ser en skräckfilm vet jag inte om det är någon fördel egentligen ;) Filmen vi såg hette My bloody valentine och den var riktigt ruskig. Helt klart sevärd!



När vi åkte hem började Jimmys huvud bli värre, han trodde nästan att det skulle explodera ett tag. Sist han var på akuten sa dem ju åt honom att åka in på en gång igen om det blir värre. Det fick alltså bli ännu ett besök på akuten. Jag stannade kvar hos Jimmy i 2 timmar innan jag åkte hem och sov. Två timmer senare kom han också, då hade han tagit lite fler prover. Han ska snart tillbaka igen för ännu mera prover. Måtte de hitta vad felet är :(

Nu sitter jag hos mina föräldrar i Svalsta. Pappa har äntligen fixat trådlöst bredband så jag tog med min lilla mini laptop hit. Vi har bokat stuga i Ullared till första semesterveckan. Först blir det ullared en natt, sen åkte vi vidare till Göteborg. Ge mig semester NU!!
Puss ♥ //Emm

Morgonmys

Såhär inleder jag denna lördag..


Godaste ostfrallan från City Gross och ett glas O'boy.. (framför datorn såklart, vart annars?!)

Tänk om man fick ha sådana här mornar jämt. Sova tills man känner att man orkar gå upp, och när man väl orkar upp få gå runt i myskläder hur länge man vill, äta god frulle och faktiskt hinna njuta av den.. men ja, det är väl säkert bra att man får stå ut med den tråkiga vardagren också ibland, annars skulle vi ju faktiskt inte uppskatta dessa underbara mornar :)

Vet inte riktigt ännu vad dagen har att erbjuda. Jag och Jimmy har pratat om att åka till kolmården (vi gör alltid ett årligt besök;)) om det blir sol, och gå på bio om det är mulet/regn. När jag tittade ut förut var det mulet - nu skiner solen halvt om halvt. Mja, det är ju alltid bra när man heter Emelie och lider av beslutsångest. Vi få helt enkelt se vart dagen leder.. Jimmy mår ju fortfarande dåligt så det kanske blir att stanna hemma istället. En lugn helg får det iaf bli!

Hoppar ni får en bra lördag!
Puss ♥ //Emm

Lätt världens godaste saft!



I
nte en chans att jag kunde motstå den här saften igår när jag var och handlade - strawberry & watermelon kan ju knappast bli fel ihop! Och shit vad rätt jag hade, det här är nog den godaste saft jag har druckit. Detta är vårsmaken, kikade in på fun lights hemsida och såg att det även fanns sommar och höst smaker. Det tråkiga är bara att som vanligt när man hittar nån ny supergod smak så ska det självklart vara "limited edition"..

Nog om saft. Har haft en jobbig dag och jag var minst sagt irriterad när jag kom hem - det mesta har gått snett idag. Fick i uppdrag att åka till Runtuna på jobbet och självklart åker man fel och tappar bort sig där. Och självklart väntar man i en evighet i apotekskön för att när det äntligen blir ens egen tur inse att man har fel personnummer till personen i fråga. Ja, det var bara en liten del av det hela.. ett irritationsmoment till idag och bägaren rinner över :p

Tycker så synd om älskling. Han har känt sig konstig i huvudet de senaste dagarna och har knappt nån känsel på ena sidan.. Han fick sitta på akuten långt in på natten igår, och fick göra olika prover. Han ska tydligen få komma tillbaka och ta fler prover snart. Hoppas det inte är något allvarligt.. bubben min.. ♥
Puss // Emm

Paris Hilton's my new BBF

Slog på TV'n och vad ser man - Paris Hiltons jakt på en ny bästa vän i hennes program som hade premiär idag. Vet ärligt talat inte om jag har sett någonting larvigare.. behöva ett tv-program för att hitta en bästa vän? Det känns väldigt äkta. Och vem vill frivilligt vara vän med en diva som anser att man inte duger om man inte färgar håret eller klär sig si eller så.



Nej, fyfasen.. pinsamt var ordet.  Nu tycker jag att Paris Hilton är om möjligt ännu divigare än vad jag tyckte innan. Programmet var visserligen så skrattretande att jag nästan måste se det igen.

Tacka vet jag Sex and the City - ett program lite mer i min smak. Som för övrigt börjar om 20 min, yeho!
Puss på er! ♥ //Emm

Pensionsspar och en myggdörr

Oj, vad trött jag känner mig! Sitter här och halvslummrar, är inte van att gå upp tidigt efter en tredagars-ledighet ju ;) Men imorrn är jag ledig igen. Har en riktigt slapp och skön vecka, sådana veckor behöver man ibland! Idag är dock inte vädret lika fint som det har varit de senaste dagarna, men det gör mig inte ett dugg faktiskt.. Det sista min kropp behöver idag är mer sol och just nu känns det väldigt rofyllt att sitta inomhus och lyssna till regnet som slår mot rutan. Om inte annat gör det mig ännu lite tröttare, en powernap skulle sitta fint...

..men! jag tror att jag väntar med den tills lite senare.. Ska nämligen till banken kl 17 och snacka om pensionssparning. Javisst sörrni, äntligen fick jag arslet ur vagnen och bokade in en tid så jag kan sätta igång och spara! Vill ju kunna leva liiite på ålderns höst åtminstone! När jag ändå är där funderar jag på att fixa ett lånelöfte också. Känns som att jag kanske kommer behöva köpa en ny bil inom en snar framtid.. På tal om bil är jag fortfarande billös, är inne på tredje veckan utan bil nu. Förstår inte hur folk klarar sig utan bil.. för och inte snacka om körkort..

Min snälla pappa fixade en jätte bra grej till mig i helgen - en myggdörr! Att vi inte fixat den förrns nu är katastrof egentligen. Min lägenhet har en tendens att bli rätt varm på sommrarna. Den här varma helgen har inte varit några problem alls, tack vare min nya dörr. Tack snälla pappa!


Den nya myggdörren..

Henry (och Curry) tycker också om vår nya dörr :)

Passa nu på att njuta av dagen trots regnet, det kan vara mysigt det med!
Puss ♥ //Emm

En ledig och varm inledning på sommaren!

Vaknade upp av att solen sken in i lägenheten, ledig och allt - perfekt. Packade genast väskan med lite äggmackor och annat smått och gott och åkte iväg med syrran till Femöre. Där har jag alltså spenderat min lediga dag. Insåg idag att man nog inte kan ha det så mycket bättre än så. Sol, en blå himmel och inte ett moln så långt ögat kan nå. Låt denna sommar bli lång. Dessutom fick vi se supersöta fågelungar, i mängder! Hela fyra familjer lade till vid våran klippa med sina små ungar. Snacka om ögongodis!






Tessa och jag är lite inne på att köpa båt.. behöver inte vara något märkvärdigt, bara nåt som kan ta oss ut på sjön. Vi har redan hittat vår lilla Alva :) Återstår bara att se om vi kan bestämma oss snart eller inte..

Snart kommer älskling hit, vi har inte setts på hela helgen eftersom han har varit i Sthlm. Finally!
Puss ♥ //Emm

Första sommarmånaden här!

För en stund sedan blev det juni. Vår första, härliga sommarmånad. Juni, juli, augusti - allt känns mycket lättare då...

Vaknade upp idag och kände att jag nog faktiskt har mått bättre.. festen igår satte visst sina spår. Men vi säger att det var värt det. Hade jätte mysigt med många härliga vänner. Vi samlades på Tessas gård kl 19 och startade igång grillen. Finns inget mysigare är ljumma sommarkvällar, en tänd grill och ett härligt gäng. Nej, inget slår det!
Vi avrundade kvällen med att gå till Hamnmagasinet där vi satt ute i en av sofforna de har tagit fram. Soffa och filt - mys!









Idag har jag självklart grattat min kära mamma ♥ på Mors Dag. Hon blev jätte glad för sina presenter! Vad skulle jag göra utan min mamma egentligen? Hon är bara för jävla bäst. Vi hann även med att sola lite ute vid Stendörren, en riktig slappardag med andra ord och nåt annat hade jag nog inte orkat med..



Klockan börjar bli mycket och jag tror att det är dags för lilla mig att sova för att sedan vakna upp till en ny, solig sommardag.. förhoppningsvis piggare än idag.
Puss och God Natt ♥ //Emm

RSS 2.0