Velig... jag?

Nu är min första praktikdag gjord. Eller ja, var ju bara där i typ två timmar så det blev en mjukstart. Men det var helt okej, och jag måste medge att man kände sig ganska ståtlig i dessa sjuksköterskekläder när man gled runt i korridorerna... haha. Det värsta var när jag skulle åka dit, lat som jag är tog jag ju såklart bilen trots att det ligger så nära. När kl var 9.55 (började kl 10.00) hade jag fortfarande inte hittat någon parkering. Lyckades till slut, men i fortsättningen kommer jag garanterat att ta cykeln! Att man ska bli så bekväm när man har bil.. Nu är jag ledig imorrn, sen jobbar jag ons, tors och fre. Och vet ni vad, jag är ledig tre helger i rad!! Hur skönt är inte det på en skala?

Efter jobbet tog jag och mamma en liten shoppingrunda på stan. Eftersom jag inte hört ett ljud om korten jag skickade efter på Curry och Henry gick jag och frågade på expert om de inte kommit, det hade dom! Det är bra att de skriver att de ska skicka ett mejl när bilderna kommit när de inte gör det.. Jaja, köpte iaf till två ramar, så nu pryder de min vägg över skrivbordet och det blev jätte fint. Jag känner mig riktigt nöjd!
Jag beundrar mamma och alla andra som orkar följa med mig på mina shoppingrundor, det är nämligen så att jag är världens veligaste människa... Provar jag någonting kan jag stå i timtals och fundera på om jag ska ha det eller inte.
- Mamma, ska jag köpa den här eller inte?
- Klart att du ska!
- Men är det verkligen snyggt då?
- Ja!
- Men är det säkert?
- JA!
- Nej, jag vet inte... SKA JAG?!
Ungefär sådär brukar det låta. Idag testade jag två jackor, och jag gillade dem båda två... en väldigt jobbig situation att hamna i när man är som jag (ännu jobbigare för mitt sällskap). Slutade iaf med att jag köpte båda två, trots att de är väldigt snarlika...



Puss ♥

Minnen från Thailand.

Så var den här helgen också slut, tänk vad fort det går jämt.. trots att jag har jobbat. Egentligen skulle jag ha varit ledig i två dagar nu, men eftersom jag går ut på praktik i två veckor från och med imorrn blir det inte så. Praktik ja.. jag ska vara på lasarettet, avdelning 7. Det ska bli ganska skönt att komma ifrån jobbet ett tag och se någonting nytt, men samtidigt börjar jag bli rätt så nervös.. Mycket nya intryck, nya människor, massa undersökningar osv.. spännande! Så nu får vi se om jag lär mig något nytt under dessa veckor.. är lite nervig för att få ta venprovtagning, men ska man bli undersköterska så ska man. Det där grejar jag, jajamen!

Igår berättade jag ju om lyxmiddagen som jag skulle bjuda Jimmy på idag. Det blev inte så tyvärr :( Jimmy skulle ju hjälpa Micke och Annelie att flytta, och de fick inte nycklarna förrs kvällen.. så jag fick äta själv. Men tro inte att jag ställer mig och gör iordning sån fin mat när det bara är jag som ska äta. Nej, det fick bli fil med kelloggs red berries (världens godaste flingor, m-m!) istället. Men jag hann träffa Jimmy en stund ikväll iaf, har varit och tittat hur det blev i hans lägenhet nu när allt är klart. Kanon fint, kan inte säga annat än att man blir lite avis.
Fast jag klagar inte på lägenheten jag har heller, jag stormtrivs! Svärfar har även varit i nyköping idag och lämnat sina bilder från Thailand, har just tittat igenom dem.. Mitt ibland bilderna fanns ett videoklipp från den värsta kvällen av dem alla i Thailand. Självklart den kvällen då Emelie blev väldigt onykter, känns såå himla bra att en del av kvällen är förevigad i ett litet videoklipp... men man måste ju bjuda på sig själv också, eller nåt! Och NEJ, jag tänker inte lägga ut videoklippet här i bloggen, så det behöver ni inte ens nämna något om ;) Däremot tänkte jag bjuda på några bilder.

image46
Från vänster; Rolle, Magnus, Tessa, Jimmy och jag.

image47
Världens bästa båtutflykt. Bara svenskar, så mycket alkohol man orkade, kunde bara sluta
på ett sätt!

image48
Onyktra på Jerrys bar, Bangla Bar. Magnus, Jimmy, jag och Tessa.

image50
Från vänster; Mona, jag, Tessa, Magnus och Jimmy på Burger King.

image51
Svärfar och Mona på Freedom Beach. Behöver jag nämna att jag längtar tillbaka?!

Det där var bara ett fåtal av alla bilder jag nu har att titta tillbaka på och minnas alla vita stränder, det gröna vattnet, alla galna nätter, alla nya människor man lärde känna och såklart de bästa, dom jag åkte dit med!

Tog mig tiden att fixa lite med bloggen idag, hade ändå inget för mig. Det tråkiga är att man aldrig vet hur det ser ut i andras datorer, om visningsbilden hamnat där den ska (hos syrran hade min visningsbild hamnat längst ner på sidan?) och om textstilen är den samma osv.. Ni får helt enkelt säga åt mig och det är något sånt, för då måste det ändras! :)

Nu måste jag nog sova så att jag är utvilad till praktiken imorrn. Hoppas jag kan sova bara!
Puss ♥

Raggare - nej tack!

Sådär ja, har just kurrat upp mig med datorn i sängen.. hur klarar sig folk utan laptop? Curry ska såklart vara med, det värsta är att han kan vara rätt jobbig just när man ska lägga sig.. Det ska snuttas hår och det ska mysas och gosas. Visst att jag är ganska gosig av mig jag oxå, men inte just precis när man lagt sig för att sova och man börjar känna sylvassa klor här och där.. det är inte min typ av mys!

Denna helgen består i stort sett endast av jobb jobb och jobb. Jobbade igårkväll, och idag har jag jobbat delad tur 7-12 och 16-21. De turerna suger ganska hårt, men dagen har faktiskt gått fort iaf. Det är mycket härligare att jobba när solen skiner, alla är så glada och det är folk ute överallt som grillar eller spelar boule. Stämningen blir mycket bättre och det blir roligare att jobba :) De 4 lediga timmarna jag hade idag mitt på dagen spenderade jag i solen, råkade även somna där... vilket kanske inte är allt för bra. Solen är farlig, och jag kommer säkert drabbas av hudcancer. Jag får skylla mig själv!

Imorrn ska jag jobba 7-16, sen ska jag hem och göra mat.. och inte vilken mat som helst; fläskfilé med mosad potatis och kantarellsås. Är jag inte värd det efter denna helg, så säg? Tänkte göra älskling lite glad oxå, vet att han älskar den maten och vi har ju faktiskt inte setts på en hel vecka nu. Dessutom har han haft en tuff vecka med kursen i Sthlm, jag skulle inte ens klara av hälften av det där han har fått hålla på med. Imorrn ska han få bli ompysslad! Så jag ser fram emot imorgonkväll, det blir en mysig avslutning på helgen.

När jag åkte hem från jobbet förut hade jag oturen att hamna i världens jävla raggar-fiasko. Ursäkta alltså, men jag tycker bara att det är så himla lodigt att åka runt i raggarbilar i 5km/h, supa och ropa/råglo på alla som finns i närheten. Vuxna människor? Det måste vara raggarträff i stan den här helgen. Jag såg dom redan vid träffen där det var typ 1000 raggarbilar + raggare och jag hamnade mitt bland dom när de cruisade runt på stan, så det tog ju ett bra tag att komma hem trots att jag har så nära till jobbet. Kände mig lite smått utstött där kan jag ju säga, med tanke på att jag var den enda "normala" bilen i ledet. Var ganska så glad när jag väl kom hem till min lägenhet kan jag ju säga..haha. Jag brukar inte höra trafiken in till mitt sovrum, men just nu hör jag hur de fortfarande åker runt o larvar. Eller är det jag som låter som en larvig gammal surkärring nu som inte gör annat än att klaga?

Nu hoppade Henry upp här i sägen, så jag antar att det är sovdags. Jag föredrar hans typ av mys när det är dags att sova. Han håller sig på sin sida av sängen och jag på min, perfekt.

Godnatt på er. Puss ♥

En härlig dag i solen!

image34 image35

Dagen började bra med en god frukost i solen på balkongen, precis som planerat. Har blivit helt fast vid makrill, det är både gott och nyttigt = perfekt! Blev fast där ute ett bra tag, så det blev även lite vindruvor och cola i solskenet. Har haft det så himla skönt, och när man blundade kunde man nästan fantisera om att man var i ett land lite längre bort.. Jag älskar verkligen våren.. det är varken för kallt eller svettigt att sola, det är helt lagom. Och jag har fått färg också, så ni som säger att vårsolen inte tar bra har fel, bildbevis:

image36

Känner att det bränner lite just nu. Räddningen? "Aloe Vera Gel Sarah Max". En härligt grön flaska som nog dock är lite svår att få tag i här, köpte den nämligen i Thailand.. Men om man inte hittar just den så finns det ju en rad andra bra Aloe Vera produkter att välja på :)

Mamma kom upp till mig idag efter jobbet. Vi har uträttat lite ärenden, sen följde jag med henne hem till Svalsta. Där gick vi en promenad runt Palstorp.. det var rätt varmt och svettigt, men ändå skönt. De håller på att bygga en massa nya fina hus där, jag blir alltid lika avundsjuk när vi går förbi där. Tänk att få flytta till ett hus man själv planerat och där allt är nytt.. Kommer man någonsin att få uppleva det? Drömma kan man ju alltid.

Har kommit fram till att en bil knappast är någon sparbössa. Nu är det något fel på min handbroms, ska lämna in den på måndag... Det kommer iaf "bara" (enligt pappa) gå på 1000 spänn. Men jag menar, 1000 spänn... det är ju 1000 spänn rätt i sjön! Tänk vad mycket roligt jag hade kunnat göra för dom pengarna!! Men men, det är väl bara att betala och se glad ut.

Blev sugen på något gott nu. Popcorn kanske? Får man äta det mitt i veckan?

Puss ♥




Ett väldoftande inlägg.

Har nu äntligen slagit ner arselt här framför datorn efter en lång och slitsam dag som har innehållt allt ifrån möte till städning av lägenheten, pjuh :-P
Har jobbat 7-16, och det är ganska plågsamt när man ser solen skina som aldrig förr utanför. Visst, vi är väl iofs ganska mycket ute också i mitt jobb.. men en dag som denna vill man helst sätta sig i solstolen med ett stort glas cola light och en bra bok...

..det har jag däremot att vänta imorrn. Jag är ledig och en stooor sol ska det bli, och utemöblerna är på plats på balkongen. Ja, idag började jag nämligen lite smått att plocka fram det viktigaste, måste ju vara förberedd nu när solen tittar fram titt som tätt. Åkte till Jysk och köpte lite dynor och en dynlåda som min pappa efter mycket svordomar lyckades knåpa ihop. Vad skulle jag göra utan honom egentligen? Själv så har man ju tummen mitt i handen. Skulle antagligen bara ha ofärdig-monterade möbler framme och typ.. noll tavlor på vägen. Men så är inte läget, tack gode gud för det!
Imorrn väntar iallafall årets första frukost i morgonsolen på balkongen... så det så!

En sak som nästan alltid får en på bättre humör om man är lite deppig.. vet ni vad det är? PARFYM! Finns det något bättre eller? Eller snarare, finns det något mer oemotstånligt? Lukter kan ge en så mycket bra (och även dåliga) minnen och känslor. Den där härliga lukten man bara känner när man är utomlands, lukten av hårvax som fastnat i kudden (inte från mig dock) eller bara den där lukten av grillat på sommaren. Just det, finns inget bättre än, hmm.. bra lukter. Dra med mig in i en parfym affär och räkna med att få stanna där inne ett tag. Dom som känner mig vet... Här är några av mina favoritparfymer, som alla är helt oemotståndliga;

image33

Från vänster: Elizabeth Ardens "After five 5th avenue", "Hypnose", Diors "J'adore", "Hugo Boss Intense", Jennifer Lopez "Still" och sist med absolut inte minst Calvin Kleins "ck in2U"

Detta är några heta tips till er tjejer som vill förgylla upp vardagen lite snabbt och enkelt. Eller varför inte till några killar som vill lyxa till det lite för era underbara flickvänner? :)

Puss ♥

Sommarlängtan.

Fy bubblan vad denna dag inte började bra.. huvudvärk, illamående, sönderbitna kablar (jäävla Henry!) och ångest över att gå upp kl 14 när det är värsta fina sommarvädret ute. Har nu kommit fram till att jag inte tål cider, det räcker med bara några stycken för att jag ska må skit dagen efter. Men efter en dusch och lite frukost var jag på G igen.

Gårdagen var trevlig! God mat (grillat , jammii!), trevligt sällskap och så lite alkohol på det... bättre kan det väl inte bli? Och jag kan ju tala om att det var ingen av oss som hamnade under bordet heller :-P


Nu börjar jag verkligen längta efter sommaren, efter en sån här dag när man fått lite försmak.. Det finns ingen underbarare tid och det finns alltid någonting man kan göra. Glassa i solen, ligga på stranden, gå till hamnen o ta en glass, gå på Lotsen... ja, bara vara. Ge mig sommar nu!
Ska försöka att hinna med att fixa min balkong någon dag i veckan, för nu är det fan så att man kan sitta där och nästan svettas. Ska lägga dit några plattor, ta fram utemöblerna och köpa två söta lyktor som man kan tända när man sitter där på sommarkvällarna. Det kommer att bli mys!

image31

Imorgon åker Jimmy till Sthlm på kurs igen, blir borta hela veckan.. så det blir en Jimmy-fri vecka. Det där lät kanske lite fel, vi säger såhär istället, det blir en tråkig vecka. Lycka till älskling.

Puss ♥

Helg :)

Känns så skönt med en tredagars ledig helg, då hinner man ju iaf vila upp sig lite! Och helgen har börjat med en rejäl uppvilning kan man väl säga, igår gick jag nämligen och lade mig kl 20.00(!). Eller ja, det var ju inte direkt menat så.. jag gjorde som mamma brukar göra, dvs somnade i soffan. Vaknade till vid kl 24 och då gick jag och gjorde mig iordning för sängen... sov till kl 9 imorse, och hade lätt kunnat sova nåra timmar till om jag inte ställt mobilen på ringning. Jag borde inte behöva sova på flera dagar nu!

Har haft beslutsångest hela dagen för vad jag skulle hitta på - utgång eller inte? Kom iaf till slut fram till att jag inte skulle orka med en utgång. Inte denna helgen heller. Vet inte när jag var ute på krogen senast, jag tror att jag börjar bli gammal i förtid. Slutade med att jag käkade lite mat tillsammans med Jimmy och sen åkte jag ut till Svalsta och gick en lång promenad med mamma. Det var skönt och välbehövligt!
Spriten sparar jag till imorrn, då är jag och Jimpan bjudna på mat hos mamma och pappa. Vi tänker nämligen supa mamma under bordet! Okeey, vet att vi aldrig kommer att lyckas.. det blir väl vi som hamnar där istället ;)

Nu orkar jag inte skriva mer, jag får rapportera om vem som hamnade under bordet vid ett senare tillfälle...

Puss ♥

Underbara vattenpipa.

Kom hem från jobbet för en liten stund sen, ska snart till sängs för att sedan släpa mig upp tidigt till jobbet igen. Men jag tänker tillåta mig själv att sitta här en liten stund iaf, det är jag värd!

Ett litet tips till de som känner att de vill förgylla upp vardagen lite; köp en vattenpipa! Tro mig, det finns inget mysigare, mer sällskapligt och roligare sätt att umgås på. Jag är helt enkelt såld på vattenpipor, Jimmy har dragit in mig i vattenpipsträsket. Igår satt vi från kl 21 till kl 23 och bara rökte, drack lite cider/öl, käkade popcorn och snackade skit, på en tisdag! Det händer inte varje dag, men trevligt hade vi iaf. :)

Här kommer lite härliga vattenpipsminnen!



En jobbdag kvar nudå, sen är jag tredagars-ledig. Jag tänker njuta av varenda sekund.
Nu är det Sex and the City som gäller, synd bara att man sett i stort sett alla avsnitt...

Puss ♥

Shopping - det bästa jag vet!

Idag tog Tessa och jag vara på våran lediga dag och åkte iväg och shoppade - finns det något roligare sätt att spendera sin lediga dag på, eller? I don't think so! Även om jag hade i åtanke att inte shoppa allt för mycket kan det vara roligt att bara komma iväg lite, och jag fick ju faktiskt med mig några påsar hem också. Men det allra roligaste idag var att jag fick min efterlängtade kamera, och gud vad jag är nöjd med den!! Var tvungen att knäppa några bilder och testa, bland annat på det jag fick med mig hem idag (obs! katten är icke nyinköpt, han har bara ett behov av att vara med öööverallt och hela tiden).



Det blev inte så färgglada kläder idag, men jag gillar dom ändå :)

När vi kom hem åkte vi förbi Svalsta och blev bjudna på världens godaste spagetti och köttfärssås av världens bästa mamma och pappa. Ni är dom bästa!

Skulle göra vad som helst för ett färskt avsnitt av One Tree Hill nu, världens bästa serie. Har du inte sett den - se den! Du kommer inte att ångra dig.. själv har jag sett varenda avsnitt och väntar med spänning på att det nya ska komma ut på Pirate Bay. Det får helt enkelt bli 100 höjdare istället, inte helt fel det heller.

Puss ♥

Does this darkness have a name?

Det är söndag idag, men för mig är det lördag.. jag klagar inte precis :) Har jobbat min halva helg, dvs igår. Så nu har jag varit ledig idag och har morgondagen ledig också. Gud vad skönt! Imorrn blir det en shoppingtrip till Norrköping eller Linköping tillsammans med Tessa. Vet inte om det blir så himla mycket shopping för min del iofs, känns som jag inte gör annat än att strö pengar runt mig.. i förrgår till exempel skickade jag efter en kamera. Ser fram emot att få den, då blir det fota av kan jag säga! :)
Men jag borde nog försöka lära mig att spaaaara lite mera! Men vafan, man måste unna sig lite oxå!


Satt ute i svalsta framför pappas dator här om dagen och blev lite putt när jag gick in på min bloggsida - den såg ju inte ut som den gör hemma hos mig! Eller ja, textstilen var iaf en helt annan. Tycker den ska kunna se likadan ut i alla datorer, men tydligen inte. Jaja, nevermind.

Nu har Jimpan kommit hem från storstaden också, så den största delen av helgen har spenderats tillsammans med honom. Har varit och tittat på hur det tar fart i hans lägenhet, blir verkligen super fint. Pappa har i stort sett tapetserat klart och Bosse är nästan klar med köket och JAG VILL OCKSÅ HA ETT SÅDANT KÖK!
Igår hade vi en mysig hemmakväll framför TV'n med en stooor skål popcorn och regnets pickande mot rutan (+ sötaste killen) - min lördagkväll kunde inte bli så mycket bättre.

Hörde på nyheterna förut att de nu vet att den lilla försvunna 10-åriga flickan är död, den misstänkte "mannen" (i mina ögon är han ingen man) har erkännt mordet. Ska man inte ens kunna låta sina barn cykla hem ensamma från skolan utan att behöva vara rädd för att någon galning ska ta deras liv? Ska man själv behöva gå och vara rädd när man lämnar lägenheten? Är jag ens trygg i lägenheten? Vart är världen på väg?

"Does this darkness have a name? This cruelty, this hatred.How did it find us? Did it steal into our lives or did we seek it out and embrace it? What happened to us? That we now send our children out into the world like we send young men to war, hoping for their safe return but knowing that some will be lost along the way. When did we lose our way? Consumed by the shadows, swallowed whole by the darkness. Does this darkness have a name?"

image18

Puss ♥

Bacillskräck!

Ännu en dag börjar gå mot sitt slut. De två första timmarna av dagen spenderades på jobbet, sen var det dags för ännu en kurs. Känns som att det är hur mycket kurser som helst att gå på nu. Idag handlade iaf kursen om Basal hygien, och av den fick man ju bacillskräck för mindre!
Visste ni till exempel att under en nagel finns det lika mycket bakterier som hela Sveriges befolkning?
Under en ring finns det lika mycket bakterier som hela europas befolkning.
Usch, fy och blä. Mina händer kommer förmodligen bli lika torra som Saharaöknen efter alla tvättbesök de i framtiden kommer att få genomgå.

Igår köpte jag mig en Sodastrem. Har gått och velat i säkert ett år innan jag igår äntligen bestämde mig. Och så fick jag ju användning för mitt presentkort på 500 kr som jag fick när jag tog studenten, så det var ju hög tid.
Jag behövde alltså bara betala halva priset för min underbara maskin, vilket kap!
Så nu har jag fyllt förrådet med en massa olika spännande smaker. Jammi!

Blev väldigt glad här om dagen när jag märkte att min dator hade reparerat sig alldeles själv, wohoo. Sånt gillar jag! Så jag slapp det där besöket till Norrköping, och jag har fortfarande en av mina älsklingar här hos mig.
Han insåg nog att han aldrig skulle klara av att skiljas från mig :)

Har skickat efter två st förstorade kort på Curry och Henry idag, tänkte sätta dem över mitt skrivbord. Satt länge och funderade på vilka kort jag skulle ta, dom är ju så söta på alla. Till slut kom jag iaf, med lite hjälp, fram till ett beslut. Resultatet?



Är dem inte underbara, mina troll? ♥

Nu blir det en lugn och skön kväll för mig själv framför datorn/TV'n. Fyfan vad skönt.

Puss ♥

Home sweet home.

Visst var det himla mysigt att sova hos mamma och pappa inatt, men inget går upp emot att komma hem till sin egna underbara lägenhet.

När jag inte trodde att gårdagen kunde bli värre än vad den redan var så blev den såklart det. Och inte så lite värre heller, min nya dator gick sönder! Min kära dator som jag spenderar x antal timmar framför varje dag, typ. Katastroooof. Råkade komma emot batteriet så att det for ut på ena sidan, och nu kan det tydligen inte laddas. Det får bli en sväng till Elgiganten i Norrköping på onsdag, min lediga dag.
Ska jag behöva klara mig utan både älskling 1 och 2 nu?
En olycka kommer ju sällan ensam, så ska den ena försvinna ska väl den andra göra det också.
Krånglar jag till det nu? Syftar iaf på att den ena befinner sig i Sthlm och att den andra snart befinner sig i Norrköping (antar jag).

När jag kom hem för en dryg timme sedan hade jag huvudvärk, och har lite fortfarande för den delen. Jag måste va helt borta efter den här dryga dagen. För det första glömde jag bort koden när jag skulle in, har aldrig hänt förut. Och nyss när jag skulle käka en tallrik fil var det nära att jag hade på salt istället för socker.
Jisses, tror jag behöver gå till kuddby snarast möjligt.

Puss ♥

Pissdag(ar), och en råtta i röret.

Jaha, då har ännu en helg nåt sitt slut nudå och här sitter jag med lite såndär ångestkänsla i magen. Det är nämligen inte bara en såndär vanlig "åhnej-dags-att-jobba-imorrn"-känsla, det är värre än så. Bara tanken på morgondagen får mig att vilja krypa ner under täcket och sova bort hela dagen. För det första så har jag prov kl 10.00 imorgon, som jag då inte har pluggat så värst intensivt till. Ord som blodplättar, farynx, bronkit och annat skit bara snurrar runt i huvudet på mig...... (och ja, jag vet att jag sitter här nu och inte med näsan nerborrad i läxboken, tyst!).
Efter provet är det bara att bege sig till Mariebergsgården där fortsättningen på Palliativavård kursen fortsätter, och därefter direkt till jobbet för att jobba till kl 21.00. Snacka om pissdag.

Nog om det. Hur har helgen varit då?
I fredags var jag bjuden på fest hos Elin. Det var en efterlängtad fest som jag tyvärr ändå inte hamnade på :( Jimmy och jag beställde upp Kinamat som vi tänkte slänga i oss innan vi drog till festen. Mätta och belåtna och plötsligt väldigt slöa skulle vi ringa upp vår chaffis, pappa, för att få skjuts ut till stigtomta. Men riktigt så blev det inte, vi hamnade hos Tessa istället där det spelades Nintendo Wii för fulla muggar. Vi blev inte långvariga där heller, efter en grogg eller två var både jag och Jimmy så trötta att vi åkte hem till mig, lade oss i soffan för att titta på film och... somnade, såklart.

Igårmorse började jag märka att vattnet i badkaret sjönk väldigt sakta när jag hade duschat.... tänkte inte så mycket på det men när Jimmy sen duschade på kvällen tog det typ 7 timmar innan vattnet var borta. *MORR* Och idag var det ännu värre, det rann nästan inte ner alls. Fick bara känslan av när jag stod i duschen att det var en råtta som fastnat i röret eller nåt. Kan det bli stopp helt plötsligt annars? Nej, jag är säker på att det är en råtta. Precis vad jag behöver nu, lixom.
Den här dagen har med andra ord inte varit allt för bra den heller.

Och här sitter jag nu, hemma hos mamma och pappa, och blir kvar här tills imorrn. Packade väskan och tvingade in katterna i buren för en liten biltur. Tänker inte vara hemma imorrn bitti när det ska komma nån rörmokare och fixa det där. Förhoppningsvis är det fixat tills imorrnkväll, när jag äntligen får komma hem till min lägenhet igen.

Till råga på allt så åker älskling till Sthlm på kurs imorrn för att stanna där hela veckan. Jag saknar dig redan! ♥


Stavgång och Stress.


Idag begav sig hela mitt jobb till Ekensbergs "Friskkällan" när morgonjobben var slut för att ha Friskvårds-APT. Det hela började med vårt vanliga APT-möte som vanligt. Denna gång fick jag vara ordförande, men det gick ju det med. Haha. Vi fick sedan ett litet break och då bjöds det på pastasallad och bröd. När alla hade käkat klart och var nöjda och belåtna fortsatte mötet. Två timmar senare och med träsmak i baken var det nog med glädje vi alla lämnade konferansrummet. Nu var det dags för träning!
De flesta höll sig till gymmet medans jag och tre av mina jobbarkompisar istället valde att gå stavgång. Det var ju en upplevelse. Vi skrattade oss igenom vår såkallade stavgångs promenad (likande nog snarare tre st gapskrattande, förvirrade tjejer som aldrig sett ett par stavar förut) När till och med gubbar börjar fnissa åt oss ser det nog ganska illa ut, men det bjuder vi på ;)

Klockan 16 var dagen slut och då gick jag, Jennifer och Moulouck ut för att handla lite krimskrams på Träffen, där de sålde en massa fina grejer. Jag gick inte helt lottlös hem iaf, köpte en tavla som det står "Family" på, i varje bokstav ska man sätta in kort på nära och kära. Ja, the Family helt enkelt. Den kommer att passa perfekt över min säng :)

När jag kom hem började jag nästan att hoppa va lycka, hade nämligen fått min deklaration! Jag kommer att få tillbaka 8 220 kr. Det kändes mer än bra.

Nu sitter jag här, i favvohörnet av soffan, framför TVn, tittar lite halvt på Top Modell och slappnar av, äntligen. Varför är det så svårt att unna sig själv att bara göra det ibland? Att bara sätta sig ner och varva ner, kanske ta ett bad eller en promenad och bara för en liten stund inte tänka så mycket?
Just den här veckan känns det lite svårt, för det känns som att jag har hur mycket som helst att hinna klart med.
Mitt problem är att jag har svårt att sluta tänka på det, det hänger ständigt över mig. Inte konstigt att man känner sig stressad då. Så skärp dig, Emelie!

Är så glad att jag har min underbara pojkvän som alltid finns där och som helt enkelt är bäst.

image7

Nu ska jag fortsätta att stressa av.
Puss ♥

Kurs.. på ledig dag!

Ja, med min vanliga tur skulle självklart kursen infalla på den enda lediga dagen på länge. Men men, var bara att bita i det sura äpplet och släpa sig dit. Kursen handlade om Palliativ vård, dvs vård i livets slut. Ganska intressant faktiskt, och när man sitter och disskuterar om det i 3 timmar hinner många olika tankar komma upp. Vad händer efter döden? Lever själen vidare eller försvinner vi bara? Ja, mycket frågor finns det, som vi förmodligen inte får svar på förrns just vi är där. Och den dagen kommer, förr eller senare. Ganska läskig tanke, faktiskt.
Fortsättningen på kursen kommer nästa vecka, även då på mina lediga dagar... suck.

Annars då? Hann med att dammsuga igenom lägenheten idag också, vilket var välbehövligt trots att det bara var några få dagar sen sist. Ni förstår, har man en långhårig katt vid namn Henry så är det i stort sett omöjligt att hålla lägenheten fin och hårfri. Men nu kanske den kan få vara någorlunda fin tills imorgonbitti iaf.

Tessa och mamma tittade förbi här en stund ikväll också, trevligt. Tessa hjälpte mig att få igång ett viktväktarprogram som jag settat och kämpat med läänge utan att lyckats. TACK!
Kändes ganska bra efter att ha skrivit in vikt+mått i programet att få till svar att jag inte har någon övervikt och att jag absolut inte bör försöka att gå ner i vikt. Tack igen.

Bör sova nu med tanke på klockan. Väckarklockan kommer att ringa sådär äckligt tidigt imorrn, hemska tanke.
Jag vill inte

Lägger in lite bilder från förra helgen. Enjoy!


RSS 2.0