"Helgen" som gått.

Jaha, då var det "söndag" igen och sista lediga dagen. Har varit ledig torsdag och fredag så jag tog min helg lite tidigare än alla andra. Det straffar sig i helgen det, då blir det work work. Första och sista jobbhelgen i augusti - så det känns faktiskt okej :)

I onsdags samlades en del av gänget hos Tessa för lite kortspel med hennes stoooora kortlek från liseberg. Det var roligt. Fredag (okeej, vi säger väl lillördag då) som det var gick vi en stund till Skeppsbron och där kunde det väl ha varit roligare. Gick hem relativt skapligt till min sköna säng istället...

...för att vakna upp och få beskedet att Tessa, Madde och jag skulle ta en tur till Söderköping och köpa glass! Klart man inte bangar på det heller! Blev visserligen bara en vanlig kulglass för mig trots att det finns riktiga värstingglassar där, men vad gör det. Den var god ändå! På kvällen sen kom Jimmy hit, myskväll i soffan framför en bra film när regnet smattrade utanför. Finns inte mycket som slår det... nästan så man kan hälsa hösten välkommen snart ;)

I
dag tog syrran och jag bilen ner till Norrköping. Jag säger bara "moooore shooooes"! Fick en transportbur till Henry idag också av mamma och det var väldigt välbehövligt. Nu slipper trollen sitta och trängas i samma, hihi.

Ikväll blir det fondue med Jimsan, som en trevlig avslutning på min "helg"! Mumma! :)













NEJ till djurplågeri!

Idag på jobbet fick jag se någonting som gjorde mig minst sagt upprörd. En äldre man, som verkade väldigt berusad,  var ute och rastade sin fina hund. Han gapade och skrev åt hunden, röck och drog i kopplet. "Hundjävel, fattar du ingenting?!" osv. Sedan tog han tag i hundens öra och vred runt det så pass mycket att hunden bara stod och gnällde av smärta. 

Jag blir både förbannad och ledsen på samma gång när jag ser sånt här, VARFÖR skaffar man djur om man inte tycker om dem?! Jag borde ha sagt precis vad jag tycker till gubbskrället. Sagt att han ska vara snäll mot sin hund. Förmodligen hade det inte hjälpt, men jag hade åtminstone fått säga vad jag tycker. Men vad gjorde jag?! Cyklade förbi som om inget hänt...

Jag skäms över mig själv.











Glas(s) i stora lass

Och så var det de här med att unna sig igen, som jag skrev om i förra inlägget. Det blir ju lätt så - att man unnar sig ibland lite för mycket när man har semester. Ett bevis på det kan man se när man öppnar mitt köksskåp. Man kan väl säga att det i stort sätt håller på att svämma över med M'cdonaldsglas (ni vet, köp en plusmeny få ett cocacola-glas på köpet).



Ärligt talat så är det inte så illa som det ser ut, den större delen av glasen har jag faktiskt fått av nära och kära som inte har plats i sina skåp. Så det så. I fortsättningen får jag nog tacka nej till dessa färggranna saker, jag får nog inte in ett enda glas till.

Och nästa donken-besök väntar vi med.











Helgen i bilder




En bra och rolig helg som avslutning på min semester, det känns bra. Första arbetsdagen har gått bra och jag hittade till och med dit (jag har inte blivit senil, vi har bara bytt lokal :p). Hade bra stor ångest igårkväll, sådär som man bara kan ha i slutet på en lång och bra semester. Men så fort man kommer till jobbet känns det faktiskt bättre, man kommer in i det fort och det är roligt att träffa alla arbetskamrater igen. Så nu tar vi nya tag efter 3 veckors uppvilning!

Om jag ska komma på något negativt med att ha semester (det är INTE lätt, vill jag tala om), så måste det ändå vara all skit man stoppar i sig och alla kilon som kommer som en trevlig överraskning efteråt. Det blir lätt så när man unnar sig..hela tiden. Tog tag i saken och tänkte göra någonting åt det idag - så jag, mamma och pappa åkte till spåret vid Ekensberg och rörde på döfläsket. Bort med alla överflödiga kilon, hejja!











Mina nya pjuks

Äntligen, efter mycket om och men hittade jag mina perfekta älsklingar



Invigde dem igår och det var inte det lättaste jag har gjort i mitt liv. Som tur var hade jag älsklingen vid min sida hela kvällen så jag kunde stödja mig på honom ;) Är iallfall jätte nöjd med dem, precis som jag vill ha dem!

Helgen har varit bra. Fredagen blev lugn, spenderade den tillsammans med Tessa, Niclas och Jasmin. Vi hade jätte kul, läste upp massa olika frågor från några kort som jag köpte i stockholm och sen skulle man disskutera vad man tyckte. Klockan bara rann iväg och plötsligt var den 2 på natten.

Gårdagen var rolig den med, då var det fest hos syrran som gällde. Det kom både nya och bekanta ansikten dit. Eftersom jag inte var på danshumör (ehm, läs har inte gått in mina nya skor ännu) blev det en lugn utgång med Jimmy och hans kompisar på hamnmaggan i sofforna!

Återkommer kanske senare med bilder..











Och så händer det igen..

Tellus brann tydligen inatt.

Jag är inte ett dugg förvånad egentligen, men sedan de jävlarna lyckades bränna ner Sky har det ju varit lugnt på den fronten. Som tur var verkar ju lokalen ha klarat sig bra, men det är väl bara en tidsfråga innan det brinner ner till grunden som alla andra krogar har gjort här i Nyköping. Det är inte frågan om, det är frågan när.

Tycker synd om de som äger krogen och även de som jobbar där men framför allt de som bor i samma hus. Jag tyckte det var otäckt att bara bo på andra sidan gatan av en väldigt brandhotad krog. Kan de människorna någonsinn gå och lägga sig på kvällen och känna sig trygga?



Synd är det iallafall att inget kan få stå ifred. God morgon förresten!











Ångesten börjar infinna sig..

Okej, egentligen borde jag inte börja klaga redan nu.. men nu återstår det faktiskt bara en enda dag på min semester. Eller ja, tre om man ska vara exakt, men helgen räknas ju inte. Vet att jag kommer hata mig själv på söndag kväll för att jag tänker såhär redan nu. Jag har ju hela helgen framför mig, en helg jag tänker njuta av och spendera med mina nära och kära. Man ska ju ta en dag i taget ju, inte tänka på morgondagen. Dumma mig.

Jag vet iallafall att det hade känts dubbelt så jobbigt om jag inte hade haft vår underbara Mallisresa att se fram emot. Hallå liksom, jag jobbar ju bara 5 veckor sen har jag semester igen! :)

D
enna torsdag har jag spenderat tillsammans med mamma och pappa. Vi åkte till Mörkö (av alla ställen på jorden) och åkte färjan över till en liten mysig ö där. Tyvärr var ju inte vädret det bästa så det var lite småkallt + att det endast fanns en restaurant på hela ön där man dessutom inte kunde hitta en enda maträtt under 500 spänn. Don't think so va! Vi åkte därför och åt i Trosa istället, minst lika mysigt och minst lika gott.

Imorgon tänkte jag och Tessa styra kosan mot Norrköping. Jag är ute efter ett par nya pjuks nämligen. Vet på ett ungefär vad jag är ute efter så jag hoppas att turen är med mig imorrn så jag hittar ett par till helgen! ;) Lönen kommer imorgon också och jag har nog aldrig känt mig så fattig som nu. Inte så konstigt kanske med tanke på att det varit semester och man hittat på och köpt mer saker än vanligt. Så lönen är mer än välkommen!














Allsång på Skansen

Igår åkte jag, Tessa, Niclas, Madde och Jenny ner till Stockholm för att gå på Skansen och för att titta på Allsång. Tessa var duktig som körde oss ända till Djurgården och till en perfekt parkering i närheten, det är ingen lätt match att köra i storstäder (råkar jag veta av dåliga erfarenheter).

På vägen till skansen började det regna men som tur var va det inget ihållande utan solen kom faktiskt fram en stund. Gick runt och kikade på alla söta djur innan vi käkade en goood burgare. Sen var det dags för den där långa väntan då.. Vi hittade en bänk en bra bit ifrån scenen, solen gick i moln och det blåste kallt. Efter att ha sett typ två st genrep kom jag, Tessa och Niclas på att vi nog faktiskt var nöjda med det och kunde stå över direktsändningen. Gladast var nog ändå Niclas som ju sjääälvklart inte hade en aning om att det var Allsång vi skulle på ;) Istället gick vi tre ned på stan, satte oss på donken, åt maräng swiss (mmums) och tittade på alla brats som gick förbi. Mycket trevligt det med och bra mycket varmare än parkbänken på skansen :)



Vid kl 21.30 mötte vi upp Madde och Jenny igen och for hemåt till lilla nyköping. Jag älskar verkligen att åka upp till Stockhom ibland, men det är fan så skönt när man får lämna storstaden och komma hem till den trygga lilla idyllen här hemma. För några år sedan ville jag inget hellre än att flytta ifrån Nyköping, nu trivs jag som fisken i vattnet här och vill inte ens tänka tanken på att lämna allt jag har här. Aldrig, nypan är och förblir "mitt hemma"! :)

Nu ska jag krypa ner hos Jimsan ♥









Lite äventyr

Oj, man hinner med mycket när man har semester. Dock inte att blogga, som ni kanske har märkt.

I onsdags gick mamma och jag upp tidigt för att spendera en heldag i vår fina huvudstad Stockholm. Solen sken på oss och första halvan av dagen spenderade vi i affärerna på stan. Hittade mycket fina kläder, till och med jeans, så jag är mer än nöjd! När vi kände oss klara med shoppandet begav vi oss vidare till Djurgården där vi avnjöt en fin middag i solskenet. Vi hade tänkte gå in på skansen, men så långt hann vi inte. Dagen blev superlyckad ändå och vi bestämde oss för att det här, det måste vi göra om oftare! :) Var inte hemma förrns vid kl 20 och då var det bara hem, byta om och pudra näsan lite innan jag gav mig iväg på nästa grej som hölls hos Tessa. Där spelade vi spel innan vi begav oss till hamnmaggan, mys!




I torsdags vaknade jag konstigt nog upp pigg och utvilad trots bara ett fåtal timmars sömn. Då fick det bli en trip till Kumla för att köpa lite korv och grejer. När vi ändå var så långt på vägen kunde vi ju ändå fortsätta till Örebro. Sagt och gjort. Där gick vi på IKEA och lite andra affärer innan vi fick nog och åkte till Factory Outlet. Köpte inte en enda pryl kan jag medge. Känner mig ganska mätt på allt vad shopping heter (om man nu kan det?!) efter vår heldag i Stockholm.

På fredagen fick jag äntligen efter en dag på stranden träffa min myspojk! Eftersom det inte blev något dopp på dagen övertalade jag honom att vi skulle åka till Rinkeby för att ta vårat första dopp denna sommar. Hur det gick? Vi doppade tårna sen åkte vi hem igen. Vi är fan lika mycket badkrukor båda två. Vi tar igen allt det där om 6 veckor, promise!
Lördagen spenderade vi på Kolmården, vi kan ju inte svika våra årliga besök där! Vädret var perfekt, solen sken men det var ändå inte så varmt så att man höll på att svettas bort. Min barndomsdröm att bli delfinskötare väcktes ännu en gång till liv - det lär nog dock stanna vid en dröm är jag rädd.



Gick så segt att ladda upp min egna film så jag snodde en från youtube istället.
Delfiner är så vackra, intelligenta och fascinernde djur!

Lagom när vi kom hem från Kolmården började det regna vilket vi tyckte passade perfekt eftersom vi hade tänkt åka till Heron City på kvällen och gå på bio. Vi såg den nya Harry Potter filmen och man blev lite besviken faktiskt.. Jag har väl aldrig varit något riktigt fan av Harry Potter sådär men har ändå tyckt filmerna är rätt bra, men den här var bara seg och tråkig. Jag ville helst se Ice Age 3 men det löser sig ändå, den är ehum på väg till mig nu ;)

Sådär, nu har ni fått en väldigt kortfattad bild av mina senaste dagar. Idag tar jag det bara lugnt, om man bortser från att jag springer upp och ner i trapporna och tvättar. Dags att bege sig ner snart igen. Hoppas ni haft en bra helg!










Vilda G(ä)ester

Förra lördagen hade jag "mysa&röka vattenpipa på balkongen" - kväll med ett gäng helsköna människor. Kvällen slutade med att vi spelade ett spel som heter Med vilda gester och som helt enkelt går ut på att man i par ska gissa vad sin lagkamrat försöker beskriva genom att gestikulera. Ett spel som helt klart utlovar många skratt! Jag och Humla kom 2a, inte illa om man jämför mot hur det gick första gången vi spelade.

Måste ändå säga att den som fick mig att skratta mest var Robin, vem skrattar inte åt hans moves liksom?!



Självklart ska alla killar FUSKA och börja snacka i spelet också, haha ;) Det han försöker visa är iaf kjol, hur han nu tänkte där.

Dagen har jag förresten spenderat i Oxelösund, ätit gös på Sailor. Fyfan så gott.











Resan är betald.

Har just betalat min och Jimmys Mallorcaresa! Det känns skönt att ha det ur världen - nu är det bara att åka kvar liksom :) Vissa av oss behöver den här resan mer än andra, min älskade jobbmyra. Det här är den enda semestern han kommer få på hela sommaren, och jag skulle inte säga lika mycket om han jobbade lika mycket som en normal person.. Men eftersom han är den enda i tjänst på sitt jobb nu är han chef över alla sörmlands betongindustristationer (det brukar vara fullt tillräckligt när han "bara" är det på betongstationen i nyköping). Vi kan ta gårdagen som ett exempel, han kom hem till mig direkt efter jobbet kl 19 för att sedan få gå upp INATT igen kl 3 för att åka och jobba i Eskilstuna, och sedan upprepa samma sak nästa dag. Antar att det känns att ligga på topp.. Så jäkla duktig, jag är stolt över dig! :)


Vårt hotell, endast 20 m från stranden :) *längtar*

Själv slappar man som aldrig förr - semester är verkligen underbart, även om den går på tok för fort.. Nu tog ju visserligen förkylningen några dagar av min semester. Känner mig mycket bättre nu, näsan rinner bara lite och hostar en del. Men jag orkar ju göra saker till skillnad från förra veckan. Tyvärr har jag smittat ner både mamma och pappa, jag och mamma som ska till Stockholm imorrn och göra storstaden. Hoppas hoppas att hon kommer att orka med det!

Har ju iallafall hunnit med en liten resa till Ullared och Göteborg. Hoppas på att hinna med några fler små turer under semestern!










Sjukling

Ja, här har man lyckats gå och bli sjuk på sin semester! Jag som liksom aldrig är sjuk annars, ska självklart bli det under någon av de 4 veckor på året då jag som allra helst vill vara frisk. Vart finner vi rättvisan i det?! Det började när jag vaknade upp i Ullared i tisdags med halsont och sen har det bara blivit värre.. Så nu ligger jag hemma och försöker kurera mig så att jag kanske kan få vara frisk någon av mina semesterveckor iaf.. eller det kanske är för mycket begärt? Det gör inte saken bättre att alla planerar upp så mycket roligt i helgen som inte jag kan vara med på...



Har iallafall haft en jätte mysig liten semestertrip med familjen! Har köpt mycket fint på Gekås och även hunnit med ett besök på Liseberg (även om jag inte orkade åka någonting så var det mysigt att strosa runt..). Har inte lagt in bilderna från kameran ännu så dem får ni ta del av vid ett annat tillfälle! :)

N
u ska jag vänta på att min älskling som jobbar laaate ska komma hit och ta hand om mig. Filmkväll, precis vad jag behöver!










Semestertider

Äntligen är dagen jag gått och väntat på så länge här - jag har semester! Vilken total lycka och frihetskänsla det är. Slippa alla tidiga mornar, strunta i om regnet öser ner just för att jag inte behöver gå utanför dörren, göra det som faller mig in, ha tid att njuta och umgås! Semestertider är den bästa av tider :) Så nu har jag ledigt i 3 veckor framåt vilket betyder att jag mer än gärna hänger på alla galna upptåg som dyker upp!

Har inte planerat in så mycket att göra faktiskt, vilket känns rätt skönt - tar en dag i taget liksom. Det som står närmast på tur är Ullared dit vi åker på måndag, på tisdagen åker vi videre till Göteborg och på onsdagen kommer vi hem igen. Har även en dagstripp till Stockholm inplanerad med mammsen! Några vänner åker på Rockfestivalen i Gävle på onsdag och stannar till söndag, och de vill att jag och Tessa ska komma vi också några dagar. Vi funderar på det, får se hur vi gör!

Något som känns tråkigt är att inte Jimmy har tagit ut någon sommarsemester (hans eget val), är man jobbnarkoman så är man :p Känns iallafall bra att vi har veckan på Mallorca tillsammans att se fram emot. Den kommer att bli den bästa ♥



En annan trevlig sak som hänt idag är att min bil gick igenom besiktningen, efter andra gången men ändå! Det har jag Jimmys kompis att tacka för, han är bilmekaniker och ställde upp att fixa bilen! Det är egentligen nu man ska passa på att sälja bilen och köpa en ny, när den är nybesiktad. Har hittat en snygg stylad bil på blocket som jag är lite sugen på, men jag lider ju av svår beslutsångest som vi alla vet. Eller så gör jag helt enkelt så att jag åker med min lilla billighetsmaskin (när den inte går sönder vill säga) i ett år till.

F
underar på att bjuda över lite vänner hit imorrn, kanske sitta på balkongen och ta en cider eller två. Måste ju fira att semestern äntligen är här! :) Hoppas att ni alla har haft en underbar sommar såhär långt och att den fortsätter lika bra!







RSS 2.0