Rix FM Festival

Igår åkte jag och Jenny ner till Linköping för att umgås lite med Surri och Emilie och gå på Rix FM Festivalen! Vi hade planerat att först gå ut och käka någonstans men eftersom att jag och Jenny är ganska så bra på att bli lite försenade (det är ju mycket att fixa med innan fest) råkade vi komma någon timme försent, så det hann vi inte med.. vilket inte kändes allt för bra med tanke på att jag inte hade käkat nåt på hela dagen. Fick bli en snabb sväng in på Hemköp för att ladda upp med lite kex, ost, vindruvor och annat smått och gott. Sedan satte vi oss med våran lilla "picknickpåse" och våran alkoholhaltiga dricka i gräset för att titta på festivalen. Men så mycket tittande blev det ju inte direkt , för det första satt vi en bra bit ifrån scenen, och för det andra så hade vi ett stort tält framför oss som skymde typ hälften. Men vad gjorde det, hade ju ett gäng härliga tjejor att snacka med + att ibland räcker det med att bara höra musiken. Hade fullt upp att titta på allt folk som gick förbi. (Hade iofs varit ganska najs att fått se lite mer av "snygg-Erik" ;)

image110
Surri och jag

image111
Jenny och Surri

image112
Surri, Emilie och jag

image113
Som sagt - det var lite svårt att se dom på scenen.


När festivalen var slut och vi var lite sådär lagom lulliga mötte vi upp Surris kompis + hans kompisar. Tillsammans med dom dansade vi sedan loss hela kvällen på två krogar inne i stan. Var liiiite lagom trött i fötter och huvud när vi sedan tog bussen hem till Surri. Efter lite tjejsnack somnade vi som stockar...

...och vaknade upp dagen efter med världens huvudvärk och illamående. Men det var det värt!
Tack tjejer (och killar) för en helt underbart rolig kväll! :)

Pusss ♥

Dom Bästa!

image107
image109

♥ Jag älskar er mina sömntutor! ♥

Serienörd!

Någonting som ibland kan vara väldigt jobbigt är att bli helt fängslad i någon serie. Jag är en typisk sådan männsika. Kan fan inte kolla på något enda avsnitt av en serie utan att bli fast och sedan känna mig tvungen att följa den till punkt och pricka. Därför försöker jag att undvika att börja kolla på nya serier, och visst - det är inte så många serier jag följer för tillfället.

Men det finns vissa jag bara inte kan missa.

- Kan vi inte ta en promenad lite senare?
- Njaaa, jag måste hinna plugga lite... och diska. Och så har jag ju tvätten också.

Eller var det kanske så att det var någon speciell serie på TV idag?

Jag vill inte vara sån, det är jobbigt - men jag är helt enkelt fast!

Just nu går det en serie varje vardag, kl 13.25 på 4an (jätte bra tid *not*). Serien heter Nya Tider. Neeeej tänker ni säkert nu! Jag vet, jag är störd.. en gammal serie som man följde när man var yngre. Men jag tycker den är precis lika spännande nu som då, för senil som man är vet jag inte vad som kommer hända i serien härnäst!

image106
Nya Tider

Jag får väl tacka älsklingen för den underbara julklappen jag fick av honom i vintras. En inspelningsbar DVD-spelare med hårddisk minne som jag har haft väldigt mycket användning för. Han vet ju hur jag är. Kanske fanns det en baktanke med den julklappen...? Nu kan vi ju faktiskt (i nödfall) hitta på saker även fast den där braiga serien går på TV just då....

Puss ♥

Helgens planer!

Godmorgon! Kände att jag ville gå upp i tid så att jag hinner med lite viktiga saker innan jobbet. Som att sola t ex ;)

Planerna för helgen är i stor gång. Förhoppningsvis, om Surri lyckas få ledigt på lördagförmiddag, så ska jag och Jenny åka till linköping och hälsa på våran lilla sötnos - äta gott och gå ut och röja! Blir skit kul isf, love you girls!
På lördag är det fest hos Madde, och dit går jag förmodligen om det inte blir någonting på fredag. Kanske går i alla fall iofs, man kan ju inte banga för sådana festligheter och dessutom är det alltid kul att träffa allt folk! :)

image105
Jag tillsammans med mina söta vänner.

Ha en härlig dag i solen, det tänker iaf jag ha!
Puss ♥

Hiss och Diss!

image99

1. Sol och värme!
image100Det är såå härligt och jag får helt enkelt inte nog av det! Det är mycket enklare att komma upp på morgonen när man ser att solen skiner utanför och dessutom blir man mycket gladare! Fortsätter det såhär kan man snart ta årets första dopp (i svenskt hav)! Läste i aftonbladet att det blir varmt och fint även i juni, jag hoppas att det stämmer!

2. Liljekonvaljer
De blommar ju som bäst just nu och hur vackra är inte dom? För att inte snacka om lukten. Inga tvivel om att det här är min absoluta favoritblomma. Plocka en bukett liljekonvaljer och ställ på bordet, hemmet kommer att lukta ljuvligt inom kort :)

3. Skor med "korkklack"
Skit snygga, somriga och helt rätt!






image102

1. Folk utan hyffs!
I söndags när vi var ute och åt på restaurang hamnade vi brevid ett bord med görmrar, som mamma brukar kalla dem, haha. De satt och rapade högt och ljudligt och verkade tro att det bara var dem på hela restaurangen. Dessutom såg de jävligt skabbiga ut... Rapa, fis och görmra så mycket ni vill i ert eget hem, men när man har folk omkring sig visar man hänsyn! Vuxna människor.....

2. Det höjda bensinpriset
Hallå, ge er nån gång.. priset går bara uppåt hela tiden. Ska vi inte ens få ha råd att åka bil längre?

3. Höga byxor
Förlåt, förlåt, förlåt alla trendmedvetna personer. Vet att det är jätte inne med höga byxor just nu, men jag har helt enkelt inte kunnat acceptera det ännu. Har svårt att tro att jag nånsinn kommer att göra det heller. Vet att jag vant mig vid konstiga saker förr, men detta?! Jag kanske vänjer mig, jag vet inte.. men än så länge håller jag mig till den låga varianten!




De livsnödvändiga sakerna..

Har just käkat en av mina favoriträtter, isterband med stekt potatis. Är jag konstig som äter sån mat? Alla brukar säga det, men det struntar jag i. Dom får kalla mig vad dom vill, jag kommer aldrig klara av att ge upp mina isterband! ;)

Fick med mig lite sköna saker hem efter shoppingrundan på stan igår;



Camilla Läckbergs fjärde bok i serien. Har de tre första, och när jag fick reda på att den femte boken kommer ut imorgon valde jag att köpa den fjärde också. Hade nästan glömt bort de där bra böckerna... min bok ser dock inte ut som den på bilden (den är snyggare;), men det går ändå!

Köpte också en shorta som jag tänkte ha på jobbet, sval och skön... en t-shirt, ett par trosor, strumpbyxor och lite brunkräm kunde jag inte heller motstå. Visst var kanske inte allt detta så himla livsnödvändigt, men jag fick faktiskt med mig lite mat hem också.. och det är viktigt. Men nu blir det till att spara, vilket jag är sämst på! Får se hur det går.

Har både hunnit med att jobba och plugga idag. Känns skönt att ha kommit igång med mitt sista kursbrev i Omvårdnadskursen, sen brukar det bara flyta på. Nu ska jag göra lite mer nytta och städa min lägenhet!

Puss ♥

Var rädd om huvudet!

Eftersom det är min lediga dag idag har jag passat på att njuta så mycket som möjligt av solen.

När man sitter ute i solen med nästan nertryckt i en spännande bok är det som gjort för att bränna sig i hårbotten. Har hänt mig ett antal gånger och jag blir alltid lika irriterad när mittbenan blir röd som en tomat. Så äntligen fick jag användning av Jimmys gamla hårband som har legat och skräpat i byrålådan en längre tid. Det är ett hårband av tjockare modell som kan täcka hela huvudet om man så önskar...


(Klicka för större bilder)

Perfekt, inga mer brända hårbottnar!

Nu ska jag snart ner på stan och inhandla lite livsnödvändiga saker! Vi hörs!
Puss♥



Mamma, I Love You!

Idag är det mors dag och då är det ju självklart ett måste att hitta på någonting åt sin kära mamma. Speciellt när man har världens bästa! ♥ Tessa, jag och pappa hade därför planerat att bjuda ut henne på lite mat, och det gjorde vi. Satt ute i solen på Hamnmagasinet och hade det mysigt. Jag käkade fläskfilé med potatisgratäng och kantarellsås, skit gott! Ett stort plus till nyköpings fina hamn.. ett perfekt ställe en fin sommardag att ta sig en lunch på!

image90


När vi hade käkat klart och var nöjda och belåtna gick vi hem till Tessa, för vi hade fler överraskningar till mammsen :) Tessa och jag hade nämligen köpt vin + stora fina vinglas till henne. Och glad, det blev hon!

Glad att jag har så underbara föräldrar!

Puss ♥

Hur mycket ska en "plåtburk" behöva kosta?

Man är alltid lite sådär lagom pirrig när man ska lämna in bilen på besiktning. Man går o funderar fram och tillbaka och hoppas på att det ska gå bra. Denna gången hade jag även förberett mig väl, lämnat in bilen och bytt bromsar efter att pappa sagt att den absolut inte skulle gå igenom annars, totalt 1600 kr.

Så får man nu reda på att den ändå inte går igenom. Tack för det, bättre lycka nästa gång. Eller nåt. Nu var det iaf bromsrören som behövde bytas, och dom kostar 1100 kr. Vad arbetet kommer att kosta vill jag inte veta.

Hallå, jag har köpt en billig liten bil för att billigt kunna ta mig till och från jobbet. Liten eller stor bil - i slutändan kostar det iaf. Men det är klart, smakar det så kostar det. Och jag är säkert inte ensam om att behöva lägga ut pengar på min bil, och det finns säkert några som morrar nu som lägger ut betydligt mycket mer pengar än mig. Men när man inte är ett dugg bilitresserad är det inte kul..

Som grädde på moset höll jag på att svimma när jag öppnade lönespecfikationen idag. Och det var inte för att lönen var ovanligt hög, såklart. Tvärtom! Jag var ju på praktik i 2 veckor, pengarna för de veckorna kommer nästa månad. Jippi, juni blir en riktig snål-månad.

Behöver jag säga mer än att min plånbok för tillfället ekar tom?

När ska man INTE unna sig?

När jag har en fylld godispåse i skåpet eller någon god glass i frysen har jag väldigt svårt att hålla fingrarna borta från godsakerna. Tar alla tillfällen jag kan att nalla litegrann och tänker att en liten godisbit då och då kan väl inte göra någon skada? Sen kommer alla ursäkter.. "jag har ju faktiskt jobbat hela dagen", "det är ju helg!", "jag har varit duktig och motionerat" eller varför inte "jag har ju pluggat maaaassor idag". Alltid kommer jag på någon ursäkt för att få gå o ta några godisbitar då och då. Känner ni till problemet? Alltid kommer man ju på någonting som gör att man har rätt att unna sig något extra. När ska man INTE unna sig?

Det bästa är väl att tömma skåpen på godsaker och fylla dem med frukt istället.

Har slängt mig i soffan framför TV'n efter en skön promenad tillsammans med syster och mamma. Tänkte titta på första delen av "Bonde söker fru" som började nu ikväll. Det ska tydligen vara med en bög den här säsongen, kan ju bli intressant.. Men är det inte lite orättvisst? Bögarna som söker till honom har ju även chans på alla andra bögar som söker, hm? :) Lite senare ska jag titta på två härliga avsnitt av "Sex and the City", underbart bra serie.

image88image89
Sex and the City, en serie man inte får missa! Och så alla nya bönder i den nya säsongen av Bonde söker fru.

Men nu kanske jag skulle ta och unna mig en godisbit, jag har ju trots allt tagit en rask promenad idag!
Puss ♥

Gottgottigott!

Tänkte vara lite schysst idag och dela med mig av ett av de bästa och godaste recepten som finns. Laxgratängen med kräftstjärtar som jag och Jimmy gjorde här om dagen som vi aldrig får nog av!

Världens godaste Laxgratäng (4 port)image84
4 bitar lax
1/2 tsk salt och vitpeppar

Kräftsås:
2 dl creme fraiche
1/2 dl vatten eller kräftspad
1 burk kräftstjärtar (i spad)
1 tsk curry
1 burk röd rom
2 tsk fransk senap (Dijona)

Lägg laxen i en ugnssäker form och salta och peppra. Rör creme freaiche med vatten eller spad till en jämn smet. Låt kräftstjärtarna rinna av, rör ner dem i creme fraichen. Tillsätt curry, rom och senap. Fördela såsen över laxen.
Sätt forme
n i ugnen på 225 grader i 20-25 min.
Servera tillsammans med mosad potatis och sallad.



Fort, enkelt, jätte gott och samtidigt ett nyttigt alternativ. Perfekt till finare middagar också. Testa ni också! :)
Puss ♥


Tjock, i skallen.

Vilket konstigt väder, ena stunden är det strålande solsken.. nästa stund spöregnar det. Vågar man sig ut?
Nej, varför ska man göra det när man inte behöver? Visserligen ska jag till Jimmy snart, men han får minsann hämta mig. Min bil står borta vid Vipsen och jag orkar/vill/vågar (kalla det vad ni vill) inte gå dit, och han tar sig faktiskt hit på 5 min...

- Du är ju tjock i skallen!
- Va, vad menar du?
- Du är small, men du tänker som en tjockis!
Citerat Jimmy, tidigare idag när jag bestämt konstaterar att jag inte kommer gå till vipsen.

image83
Henry som sitter och tittar ut på regnet som piskar mot rutan. Tror ni han längtar ut?


Sommarplaner!

Jag är just hemkommen från jobbet och vart sätter man sig då...? Vid datorn såklart! Det är så skönt att få åka hem efter att ha jobbet kväll och se att det faktiskt fortfarande är ljust ute. Man blir så mycket piggare och gladare!

Nu när vi börjar närma oss slutet av maj börjar det bli mycket prat om sommaren och sommarsemestrar på jobbet. Äntligen är vi där, ni vet den där underbara tiden då man har hela sommaren framför sig och planerna för semestern är i full gång. Är inte det den bästa tiden på året så säg? Nu har jag iofs inte tagit ut alls mycket semester, men det gör inget... bara att veta att hela sommaren ligger framför en är tillräckligt. Och min sommar är ju inte helt planlös iaf, midsommar kommer jag att spendera på Öland i goda vänners lag. Vecka 30 packar vi väskan och åker och shoppar järnet på Ullared. Sedan blir det väl småutflykter till grönan och såvidare på lediga helger. För att sedan kanske i september knyta ihop sommarpåsen lite fint och avsluta med någon sista minuten resa, det återstår att se.

Passa på att njuta av just den här tiden nu när vi vet att vi har, förhoppningsvis, många sköna sommarkvällar och roliga utflykter framför oss, för vi vet ju tyvärr att sommaren har en tendens att gå ganska fort..

Puss ♥

Måndag

Dags för en ny vecka och nya tag!

Sitter och i stort sett väntar på att få börja jobba. Det är jätte lugnt och skönt och jobba kväll på mitt jobb, men det är så förbannat tråkigt att man inte tar sig för att göra ett skit innan jobbet. För det gör verkligen inte jag, sitter bara och stirrar på klockan och tycker att den går alldeles för fort.

Men jag ska väl åtminstone försöka äta lite mat innan jag drar.
Puss ♥

Underbara under!

image80
Dessa snygga trosor kommer från Playboy och är några av mina favoriter. Trots att det inte är så många som märker av att man har snygga underkläder på sig spelar det ingen roll, huvudsaken är att du själv (och kanske nån mer;) vet om det! Det är väl det viktigaste, eller hur? Playboy kanske kan verka lite löjligt, men på underkläder tycker jag att det är helt okej. Skulle nog däremot inte vilja gå runt och skylta med nån stor playboy kanin synligt på någon tröja... folk med förutfattade meningar kan få för sig att man är en blond och blåst bimbo, eller nåt i den stilen. Inte för att man ska bry sig så mycket om vad andra tycker och tänker, men jag tror nog att jag håller mig till mina underkläder iaf!

Nu har man åkt med i syrrans bil, jätte fin var den! Det var ett bra köp du gjort Tessa, jag hoppas på en åktur snart igen! :)

Tog mig tid att fixa lite med bloggen nu ikväll och ja, resultatet ser ni ju längst upp. Laddade hem ett nytt fotoprogram så det var kul att testa lite. Den där headern är nog mest tillfälligt tills det att jag orkar göra något annat, men jag vågar inte lova att det blir under den närmsta framtiden.

Nu ska jag gå och fixa till en av de saker jag är lite lätt beroende av - O'boy!
Puss på er ♥

Filmtips!

Godmorgon kanske är att ta i, men på en söndag är det enligt mig okej att säga det vid den här tiden. Gårdagen blev inte så tråkig som den lät. Medans jag och Jimmy väntade på tvätten åkte vi och handlade lite ingredienser till en supergod Laxgratäng bestående av kräftstjärtar och annat smått och gott som mamma brukar göra. Och vet ni vad, vi lyckades faktiskt näästan lika bra med den som hon brukar göra. Tack för receptet kära mamma!

För er skräckfilms älskare måste jag bara tipsa om en riktig rysare av Stephen King som vi tittade på igår; "1408".

image78
John Cusack tar här rollen som Mike Enslin, en författare som med tiden nedgraderat sig till snaskiga skräckböcker, och den senaste romanen handlar om hotellrum där det sägs spöka. För sista kapitlet i boken vänder sig Enslin till Hotell Dolphin, där rum 1408 bär på mystiska dödsfall, och slutsatsen har tagits att rummet är förhäxat. Trots de varnande orden från Samuel L. Jacksons hotellmanager låter sig inte Enslin skrämmas, och han checkar in. Det tar dock inte lång tid innan han inser att något inte stämmer, och tiden på rummet blir en kamp med klockan, på liv och död.

Jag har sett många olika skräckfilmer i mina dar, och det här var lätt en av de läskigaste av dem. Stephen King kan verkligen det här med skräckfilmer. Vet inte hur många gånger jag skrek till igår, och Jimmy tyckte det var jääätte roligt att skrämas när vi skulle sova. Det tyckte inte jag! Men iaf, se den här! Dock inte ensam... ett tips!

Åkte hem redan vid kl 10 från Jimmy imorse eftersom jag kände mig lite taskig som lämnat katterna ensamma hela natten. Med tanke på deras dampryck, eller tuppjuck som det även kallas, ville dom nog hämnas lite nu på morgonen. Busungar! Ska strax iväg på en åktur i syrrans nya bil. Jag har inte sett den ännu men hon har köpt en v70. Lyx. Ska bli skoj! Kanske skriver något senare ikväll. Ha en fin dag!

Puss ♥

Så nu är man Sjuksköterska också?

Har just tagit en skön dusch och käkat lite frulle. Hur skönt är det inte att få gå och dra sig ända fram tills eftermiddagen i mysbrallor och bara vara. Så skulle man ha det varje dag!

Igår dök det ner ett tjockt och spännande kuvert i brevinkastet. Det är inte varje dag det gör det. Nyfiken som jag var kastade jag mig på det och slet upp det direkt. I kuvertet låg det 2 st namnskyltar.

image76

Min fråga är nu bara hur man lyckas vara så klantig att man skriver sjuksköterska på den ena brickan istället för undersköterska?! Det är vad jag kallar klantigt. Fick ringa upp dem och förklarar hur det låg till, så nu ska de skicka rätt namnbricka och på köpet får jag behålla Sjuksköterskebrickan. Frågan är bara vad jag ska med den till? Jaja, nu ska jag iaf gå och glänsa med min nya snygga namnbricka på jobbet, yeaah.

Fredagskvällen blev mycket trevlig. Efter mycket velande bestämde jag och Jenny oss för en utgång! Vi satt hemma hos mig en stund innan vi drog vidare till Högbrunn på fest hos Jackline. Där satt vi ett gäng brudar och spelade ölspelet och hade det trevligt. Efter det tog vi taxi (jaaa vi är lata..) till Birgers! Dansade och höll igång i stort sett hela kvällen, så när vi tillslut lämnade krogen kändes det som att vi just hade utfört ett tufft träningspass. Kände mig stolt och nyttig ända tills det att jag och Jenny bestämde oss för att dela på en pizza.... så var det med den "träningen". Efter pizzan som bestod av vitlök (tydligen väldigt mkt) kände vi hur vi stank vitlök som aldrig förr! Var knappt att Matte släppte in oss i bilen. Till och med när jag vaknade imorse var det första jag kände den där starka smaken av vitlök. När f*n ska det försvinna? Ska aldrig mer äta en pizza med vitlök på Cosmos!

Dagen ser än så länge ut som så att jag och Jimmy ska tvätta. Den enda tvätt tid Jimmy lyckades fixa var på Lördagkvällen, tack så mkt! :-P Men det blir nog bra, det blir ju vad man gör det till, inte sant?

image77

Hoppas att ni får en härlig Lördagkväll i regnet! :)
Puss ♥




Vad har hänt med Nyköping?

I vår fina sommarstad har vi en mysiga liten damm som ligger fint beläget vid ett stort gräsområde, Vallarna. Sedan flera år tillbaka har dammen bebotts av ett vackert svanpar, som tillsammans skaffat många söta svanungar. Varje sommar har man kunnat se föräldrar med sina barn, äldre par och nykära ungdomar som gått dit för att mata svanarna med bröd eller bara för att sitta ned och beundra dessa vackra och fridfulla djur.

Det var med en klump i halsen som jag idag läste tidningen;

"Svan i dammen fick halsen avskuren
Ett bestialiskt fall av djurplågeri upptäcktes sent på tisdagseftermiddagen. Svanhonan i Svandammen i Nyköping hittades liggande livlös i vassen med halsen avskuren.
- Så sent som i går såg jag hanen och honan simma omkring tillsammans i dammen, berättar Lars Lundby som varje dag tar sig en cykeltur ned till dammen för att titta på svanarna.
Attacken mot svanen har förmodligen skett någon gång under måndagskvällen eller under natten till tisdagen.
- När jag kom hit tidigare i dag såg jag bara hanen. Sedan upptäckte jag att honan låg alldeles stilla på en vassrugge.
Brandkåren som larmades till platsen bärgade den döda svanen och kunde bara konstatera djurplågeriet. Svanhonans hals var avskuren ända in till kroppen.
"

Nu undrar jag bara, vad är det för en hjärtlös människa som gör något såhär vidrigt? Att skära halsen av den här vackra svanhonan det är ett utav dom värsta sakerna jag någonsin hört. Hur kan man vara så grym? Svanar lever dessutom i par och håller sig till en och samma partner livet ut. Den stackars svanhanen kommer att få leva ensam resten av sitt liv.

Det värsta jag vet är människor som ger sig på oskyldiga djur. Ni är vidriga, sök hjälp för fan!
Att en människa som är kapabel till att göra något sånt här går lös i vår stad är skrämmande. Denna gång var det en oskyldig svan som fick lida för det. Vad eller vem blir nästa offer?

Svanparet var Vallarnas stolthet. För några dagar sedan simmade dem runt där tillsammans, nu finns där bara en sörjande svan...

image75


Jag kan ju inte torka av smutsen på Henry!

En promenad blev det, och även en dörrmatta. Måste bara visa upp den, för jag tyckte att jag gjorde ett riktigt kap. En snygg dörrmatta i passande färger till min hall + en liten Henry som motiv. Och allt detta för endast en tia. Bättre än en cheeseburgare!

image72image74
Lika som bär - eller vad säger ni?

Det värsta är bara att jag nog kommer ha svårt att faktiskt använda den som en dörrmatta, tänk er bara att ställa sig och torka av smutsen under skorna på den där söta kissen? Kommer ha svårt för det, kommer förmodligen att hoppa över den de närmsta dagarna.. :-P

Tessa och jag valde iaf ett mysigt ställe att promenera på i Tunaberg. Det är så vackert där, mysiga grusvägar med massa grönska runt omkring.. och liljekonvaljer i dikeskanten. Sådär skulle jag vilja bo i framtiden, när man skaffar hus, barn, volvo, tax... och allt sånt där. Mina framtida barn kommer förmodligen ställa samma fråga som jag ställt till mina föräldrar ett antal tusen gånger "Vaaaarför bosatte ni er just här ute på landet hundra mil från stan??!", men det får jag ta. Jag börjar nämligen förstå dem mer och mer, vem vill bo i en lägenhet mitt i city utan en enda liten gräsplätt att låta barnen leka på? Inte jag!

Den kommande veckan känns inte så jobbig. Jag är glad att vara tillbaka på jobbet igen, kul att träffa alla och att dessutom få börja vara lite mer utomhus och inte gå inne på ett sjukhus hela dagarna. Det blev en mjukstart idag, började kl 8.00 och jobbade bara fram till kl 11.30, för då hade jag medarbetarsamtal. Det tog väl ca 40 min, så jag struntade i att åka tillbaka till jobbet och slutade nästan en timme tidigare än jag skulle. Sånt är alltid skönt! Imorrn får jag en rejäl sovmorgon för då börjar jag inte förrns kl 12.30, APT på friskvårdskällan. Det är så underbart med sovmorgon, I just love it! Nu ska jag njuta av att inte behöva tänka på tiden ikväll.

Puss ♥

Let's take a walk

Sitter och väntar på systeryster som kommer att ringa snart, vi ska åka nånstans och ta en välbehövlig (!) promenad. Efter allt gott man proppat i sig i helgen känner jag att hela kroppen skriker efter lite motion... Ska ta en sväng förbi Rusta också, såg en supersöt dörrmatta med en katt som ser ut som Henry på i reklambladet.. för bara 10 kr! Hoppas jag hittar den nu, kan vara på tiden att jag köper mig en dörrmatta.

Jaja, tänkte bara slänga in ett litet snabbt meddelande. Kanske hörs igen lite senare! :)

Puss ♥

Sommardag på Kolmården

Är väldigt glad att jag valde att ta ledigt denna helg med tanke på det underbara vädret vi har haft. Jisses, sommar på hög nivå. Hur härligt är det inte att kunna gå runt i kjol och linne och inte frysa ett endaste dugg? Det är nämligen precis vad jag har gjort idag :) Har även rotat fram några sköna sommarskor i helgen och långt in i garderoben hittade jag mina absoluta favoriter som kommer från Vagabond. Ursnygga och helt rätt i sommar!


(Klicka för större bilder)

Igår vaknade jag upp i Jimmys stora dubbelsäng med en hög förväntan på att solen skulle skina, och det gjorde den också! Så jag och Jimmy tog min lilla racerbil och drog till Kolmården. Perfekt dag att spendera där! Vi hade det hur mysigt som helst. Gick runt hela dagen och tittade på djur, stekte oss i solen och åt god glass. Bättre än så kan det inte bli! Jag måste säga att höjdpunkten på Kolmården är den fina Delfinshowen, även om det var dåligt att det varit sån hysteri över den nya showen med Marcoolio, han var nämligen bara med på en TV-skärm. Men men, det var inte Marcoolio vi var där för att titta på, det var ju trots allt delfinerna. Gud vilka facinerande djur, så vackra och intelligenta. Barndomsdrömmen om att bli delfinskötare kvarstår!

image68
Det är inte det lättaste att få till bra bilder på busiga delfiner.

image71image70

Bilden till vänster: Jag och Jimmy på Kolmården den 7 maj 2oo6, vår halvårsdag. Bilden till höger: Jag och Jimmy på Kolmården den 10 maj 2oo8, två år senare. (Ja, vi tycker att det är jätte kul att ta kort på våra skuggor!)


Idag har jag hämtat hem mina busfrön som jag har saknat så mkt. Så nu är allt som det ska igen.

Hoppas att ni har haft en lika härlig helg som jag!
Puss ♥

Tröttis..

Ja, idag känner jag mig verkligen trött och sliten. Det känns i kroppen. Sov en timme nyss, blev väl kanske något piggare, men mycket mer sömn behövs.. Jag är ganska dålig på att sova, som ni vet är jag en kvällsmänniska och stannar gärna uppe till långt in på småtimmarna.. sen ska man upp och jobba kl 7, det är ingen bra kombination. Ibland blir det inte mer än 5 timmars sömn. Det får bli skärpning - tidigt i säng, hur ska detta gå?
Tror att jag börjar träna på det nästa vecka, bara en tidig morgon kvar innan ledig helg... härligt!

Gårdagen blev så trevlig som den bara kunde bli. Jag och Jimmy gick till favvo restaurangen, Chois Garden, kina restaurangen bara några trappor ned. Fyra små rätter blev det för oss, det smakade väldigt bra får jag lov och säga. Vi satt där en stund och bara tog det lugnt innan vi gick hem och tittade klart på "Sjätte Sinnet", som vi somnade ifrån sist. Scary...

Jaja, så är det. Kvällen blir lugn, ska bara vara hemma för mig själv. Tänkte sätta mig framför TV'n strax och titta på "Sanningen Ögonblick". Vilket jävla program.. folk som är otrogna och sedan sitter och avslöjar sina misstag rätt upp i ansiktet på sin respektive i TV.. hur kan man utsätta sig för något sånt? Tänk att folk gör allt för pengar...

Puss ♥

Emelie h j ä r t a Jimmy

Idag har jag och Jimmy varit tillsammans i 2,5 år. Tiden går väldigt fort, men ändå känns det som att jag har känt honom i hela mitt liv. Det är skönt att ha
någon att dela både skratt och sorg tillsammans image65
med, någon som alltid finns där och som man
känner sig som ett tillsammans med...
för mig är Jimmy den personen.
För var dag som går tror jag mer och
mer på vårt förhållande.. Jag Älskar dig Baby! ♥

Senare ikväll tänkte vi gå ut och äta lite
god mat på nån rastaurang, lite måste man
ju få lyxa till det. Men det dröjer nog några
timmar till, Jimmy är i Strängnäs och
jobbar idag... får väl stoppa i mej någon
macka eller nåt så länge, vilket iofs bara
brukar vara en aptitretare i mitt fall.

Jag är iaf ledig idag, vilket är skönt :) Nu
återstår bara 2 dagar till med praktik, sen är
det tillbaka till det vanliga.
Känns ganska skönt, har faktiskt saknat jobbet lite.

Något annat jag saknar är mina katter... fortfarande. De är nämligen kvar hos mamma och pappa, dom får komma hem igen den här helgen. Jag har kommit på att jag är kattskadad. Fast att dom har varit borta i typ 2 veckor fäller jag alltid ner dataskärmen lite när ja går på toa för att inte någon katt ska ha varit uppe och trampat på tangentbordet, jag stänger fortfarande garderobsdörren mellan varje klädesplagg jag hämtar för att inte någon katt ska ha gått in där och hårat ner varenda plagg som finns.. som sagt, kattskadad var ordet. Men å andra sidan kanske det är bra att mina katt-vanor fortfarande sitter i, de kommer ju trots allt hem till matte snart..

Puss ♥

Glassigt i Söderköping

Söndagkväll. Jippi, varför ska alltid söndags kvällarna vara så ångestladdade?

Helgen har iaf varit jätte trevlig. I fredags så kom Surri, Emilie och Tessa hit till mig för att dricka lite alkoholhaltiga drycker och snacka skit. Senare gick vi till Birgers och dansade hela natten lång. En riktigt lyckad kväll! Och det var verkligen kul att träffa Surri igen, va så länge sedan. I miss you girl!

På lördagsmorgonen hade jag bara lite svag huvudvärk, men jag valde att ligga kvar och jäsa i sängen länge iaf... varför inte unna sig det när man kan, liksom? Var riktigt skönt, jag älskar att sova.. speciellt på mornarna. Efter den välförtjänta sovmorgonen åkte jag och Jimmy och storhandlade. Eftersom Jimmy just flyttat blev det en storhandling som heter duga.. det roligaste var ju att hans pengar inte räckte när vi väl kom fram till kassan. Vilket guldläge, aha? Som tur var hade han sin underbara flickvän med sig som kunde rycka in och rätta till situationen. Vilken himla tur att han har mig ;)

Eftersom solen sken så vackert imorse när vi klev upp bestämde vi oss för att ta en sväng till Smultronstället i Söderköping, hela familjen. Så mysigt det är där, och godare glassar får man väl ändå leta efter?

image57
image59

Kan säga att jag vart helt proppmätt av den där glassen trots att jag inte ens orkade äta upp hela. Ta en sväng till söderköping om ni vill käka god glass, ett tips!

Puss ♥



Valborg - Älsklings födelsedag.

Sitter här med en kopp O´boy och har just stängt igen läxboken. Det är så otroligt tråkigt att sluta kl 16 och skynda sig hem bara för att man ska hinna med att sitta vid den där läxboken. Roligare saker finns att göra! Fick tacka nej till både en promenad och en fika tack vare det, typsikt. Nu har jag iaf som sagt stoppat undan boken för dagen.
Känns som att det var ett tag sen jag skrev, har inte haft tid.. men nu kommer iaf lite uppdatering!

Det var perfekt att jag var ledig i tisdags, så otroligt härligt väder. Sol Sol Sol. Sommarkläderna åkte på och jag och Tessa unade oss en skön promenad genom stan.. Konstigt att humöret kan stiga så pass mycket bara för att solen skiner. I Love It! Senare under dagen kom Jimmy hem till mig och vi fick äntligen tid till att laga den där lyxmiddagen som blev några dagar försenad. Dukade ute på min balkong och satt där och gottade oss, mys. Efter det åkte vi hem till mamma och pappa för att hämta mina nya påslakan som jag beställt från Jotex. Härligt lyxsatin alá hotellkänsla, Curry blev den första att inviga dem.. ;

image55
Curry sover sött i mina nya lakan. Och jag kan säga att han kröp ner där helt själv.
Så underbart söt.

Igår var det Valborg! Det var även min första "riktiga" dag på praktiken, vilket gick bra. På kvällen var vi bjudna hem till mamma och pappa på middag för att fira Jimmy, som fyllde 21 år. Där åt vi fondyrgryta och hade det allmänt trevligt. Blev en lugn och bra kväll med trevligt sällskap. Valborg är inte vad det var för 5 år sedan, då allt gick ut på att supa sig så full som möjligt, typ... Nu prioriterar man sällskapet mer och den där fyllan är verkligen inget som lockar längre. När jag och Jimmy skjutsade hem Tessa tog vi en sväng förbi vallarna för att se om det var några folk ute. Det var tjockt med folk, och det första vi såg var två fjortisar som satt och kissade i rondellen. Tycker nästan synd om dom små fjortisarna, vet att jag varit likadan själv och det är just därför jag tycker synd om dom.. Dom kommer tänka tillbaka på den där tiden och skämmas.. :-P

Men klart att man vill festa till det lite ibland! Själv har jag inte varit ute på krogen på flera månader, men det lutar mot en krogrunda imorrn tillsammans med underbara vänner. Vi får väl se :)

När jag kom hem från praktiken idag och klev innanför dörren möttes jag av tystnad... Inga mysiga små troll som kom och mötte mig, helt dött. Då gick det upp för mig att mamma och pappa skulle åka hit på dagen och hämta dom, de ska ha mina små trollungar hos sig i några dagar. Där kan de få komma ut lite på baksidan, och dessutom är mamma och pappa lediga i några dagar.. Känns som jag inte är hemma så mycket för tillfället. Jag ska hämta hem dem i helgen igen, men fram tills dess kommer jag att sakna dem sjukt mycket. Det är redan så tyst och tråkigt, kommer faktiskt att sakna Curry-myset ikväll när jag lägger mig i sängen... mina älsklingar!

Puss ♥

image56
Summer lovin´


RSS 2.0