Just smile!

Äntligen är helgen jag längtat efter här!! Jag är ledig i tre hela dagar varav 2 av dem består av fest. Känns kanske som det skulle räcka med en dag men det blir ju helt enkelt omöjligt att välja dag då. Lördagen kommer bli grym, och vill inte missa bowlingen med jobbarkompisarna heller. Så nu får det bli såhär :)

Idag har jag varit på möte mellan 13-16. Timmen innan det gick vi igenom våra önskescheman och jag fick det i stort sett helt som jag önskat, pjuh! Mötet var iaf med Invita, 1 dag kvar i kommunen nu sen tillhör man det privata. Det verkar rätt bra, vi har fått en ny bil och nya fina cyklar (så skönt att slippa de fula kommuncyklarna!) och så fick vi våra arbetskläder också.
Det blir nog bra det där!

Fyfan vad det har regnat ikväll, men det var mys. Har settat i soffan med älskling hela kvällen och tittat på tv, käkat god mat och bara gosat. Härligare kan det inte bli. Och imorgon bitti ska jag soova!!
 
Puss ♥

Bloggvärlden

Puh, man kommer hem från jobbet kl 16 och sätter sig vid nästa "heltidsjobb" - bloggläsandet! Har flera vänner och bekanta som bloggar, vilket är jätte roligt! Sen kan jag väl erkänna att jag faktiskt läser ett par (okeej, kanske till och med 3-4) av de här "stora bloggarna". Kom iaf just på att det tar mycket av min tid att läsa igenom dem alla som jag blivit lite smått beroende av.

Min kära pojkvän
däremot hatar verkligen bloggar. Det roliga var att jag för ett tag sedan berättade för honom om hur mycket de här stora bloggarna faktiskt verkar tjäna på att skriva om sina liv.. svaret lät typ såhär;

- Öhh okeej, det är ju helt sjukt. Men det som är sjukast av allt är de där jävla tragiska människorna som intresserar sig för att läsa om människor de inte ens känners liv!!
- Ehh.. jo. det är väl sant. (svarade jag lite oskyldigt)

Hm, kanske har han en poäng?!


du är rätt söt ändå ♥

Julmarknad och fest.

Ops, kanske kunde vara dags för en liten uppdatering? Tror det va. Nu är det söndag igen och jag kan inte fatta att tiden går så himla fort.. man hänger ju inte med i svängarna! Idag ställdes iaf klockan om till vintertid och det var ju skönt att få en liten extra timme :)

I fredags åkte Jimmy till Värmland med Markus för att spendera helgen där i hans sommarstuga, så jag har fått klara mig utan honom. Men det vet ni väl att jag klarar mig alltid? :p Nån kille där hade tydligen en tatueringsmaskin hemma och Jimmy hade tänkt tatuera in mitt namn under foten på fyllan... vilket aldrig blev av. Tur var nog det, haha! Ingen lust att ständigt bli trampad på heller för den delen... ;)

Tessa och jag hängde med mamma och pappa till Julita på julmarknad. Lite tidigt med julmarknad nu jag vet, men det var faktiskt mysigt. Alla små stugor var pyntade med söta julgrejer och doften av jul fick mig att verkligen längta! Jag vill ha jul nu, ge mig!! Fick ett par söta tomtar och lite gott bröd av mamma. Så jag är mycket nöjd.. har även fått snygga julgardiner av mammsen och dom måste jag bara visa här nån dag, orkar dock inte göra det ikväll :p Nu har jag massa mysigt pynt att längta efter att få plocka fram!

På kvällen blidde det partaj igen! Tessa och jag käkade lite donken här hos mig (mumma) innan Madde och Jenny kom vid 19-tiden. Vi drack lite, snackade skit och tittade på det där dansbandstjosan på TVn. Trevligt var det! Efter det drog vi till Patrik och fortsatte festen innan vi tog en taxi till Birgers. Det var en jätte lyckad kväll, hade superkul! Man mådde ju som man förtjänade idag bara.. usch och fy. Jag tror att kroppen kanske börjar säga emot?! Men det får den inte göra riktigt ännu för nästa helg blir hård - bowling och utgång med jobbet på fredagen, "halloweenparty" med polarna på lördag. Ojoj, efter det får det nog bli lite vitt.

Min lördagkväll i bilder:



Pjuh, nu får det räcka! Har typ tusen bilder till :p Imorrn är det jobb som gäller igen.. urk. Tidig morgon, jobbar 7-16. Jag verkligen hatar tidiga mornar, det är tortyr i allra högsta grad!!! Hoppas att ni alla haft en bra helg ni med!
Puss ♥

Partyhelg!

Ja, det kan man lugnt säga.. party är typ det enda helgen har bestått av. Så det kanske inte är så konstigt att man känt sig lite småseg idag. Men fyfan vad roligt jag har haft! ska försöka sammanfatta den lite kort med text och bilder..

Fredagen. Jag tog ju som sagt semester för att få sova ut, och det var riktigt skönt :) Bussen till Sthlm gick kl 16.40 och det var jag, Jimmy, mamma, pappa, Linda och hennes kompis Emma som åkte därifrån. Rolle, Mona, Nathalie och hennes kompis Rebecka gick på bussen i Södertälje (eftersom de bor i Hölö). Båten vi åkte med var siljas nya båt Galaxy som går till Åbo, den var jätte fräsch och fin. När vi väl kom på båten och lyckades hitta till våra hytter fick jag en chock när jag skulle gå på toaletten - den var full med vatten upp till kanten och så såg det ut som massa spyor i (inte så fräscht)! USCH, höll seriöst på att spy själv.. som tur var fick vi det fixat med en gång! Gjorde oss iordning och drack lite innan det var dags för buffén, som var riiktigt god! Mätt blev man :) Efter maten gick vi till det enda riktigt braiga partystället de hade på båten och köpte lite goda drinkar och tittade på Nordman som uppträdde. Sen dansade jag mest hela kvällen med Linda och Emma. En jätte rolig kväll helt enkelt!
Dagen efter gick jag upp vid 10.30 (kom inte i säng förrns 03.30) men Jimmy däremot sov till kl 14. Hehe, min lilla söta sömntuta :) Gick och åt lite frukost och handlade i taxfreen, nu har jag sprit för ett helt år framöver. 2 liter sprit för 300 kr, om det ändå vore lika billigt här.  Tack Jimmy för en underbar kryssning med nära och kära!


Jimmy, Rolle och Mona i väntan på båten.

Jimmy och jag i hytten.

Lite dricka i hytten innan buffén.

Mätta och belåtna!

Linda och Emma


Bussen gick hem till Nyköping kl 18.45 och vi var hemma runt 20.30. När jag kom hem var det bara att börja grogga igen - Putte hade nämligen fest! Haha, kan erkänna att det kändes liiiite segt, men man kan inte missa en kväll med gänget. No no! Satt hemma hos honom till kl 12 då drog vi till Birgers. En rolig kväll med mycket skratt, som vanligt.


Mera party.

Rock´n Roll!


Har alltså haft en riktig partyhelg - en lyckad sådan! Känner mig lite mör i kroppen, börjar bli för gammal för tvådagars. Men som tur är jobbar jag kväll imorrn så jag ska ligga och dra mig läänge i sängen, ah! Stackars älskling däremot börjar tidigt som vanligt så han ligger och sussar sött i min säng. Ser fram emot att krypa ner i värmen hos honom inom kort. Åh, jag älskar verkligen min Jimmy :) ♥

Sov sött! Puss ♥/Emm

Shoppi Shoppi!

Har just slängt i mig några fincrisp och en massa oboy efter ett misslyckat försök till att göra god kyckling.. Jag vet inte, men jag tycker aldrig att jag lyckas lika bra som min kära mor.. Kyckling och jag går inte riktigt ihop sig - i varje fall inte när det gäller att tillaga den. Ännu värre blir det när man häller på sås över riset och inte ser först efteråt att den var nååågra månader för gammal.. iääk! Hädanefter får det iaf bli grillad kyckling, det slår aldrig fel :)

Veckan har varit ganska lugn, och idag var det skola som gällde. De här torsdagarna i skolan är guld, man hinner få klart så mkt. Det värsta är att vi snart går över till det privata och då får jag tydligen ingen ersättning för att gå i skolan.. snåla jävlar. Blir därför mycket hemmaarbete istället, för det är väl det enda ekonomin kommer att tillåta. Som tur är är jag förhoppningsvis färdig undersköterska till jul.

Har strosat runt lite på stan både igår och idag. Igår med mammsen, idag med Tessen. Hittade lite fina saker gjorde jag också, bildbevis kommer här;


Stövlar
Har dock inte bestämt mig för om jag tycker om dem eller inte, ville egentligen
ha helt platta sulor som man kan gå mycket i men att det ska vara så himla svårt
att hitta några man verkligen tycker om. Duger de här att gå långt i ?


Kavajväst
Har velat ha en länge men det har liksom inte blivit av att jag köpt någon
förräns nu. Skitsnygg partyoutfit!


Kort cardigan


T-shirt
Går alltid åt då jag föredrar att ha lite längre t-shirtar under tröjor..


Trosor
Har likadana i gått och vitt, och nu äntligen i svart! Älskar svart och rosa tillsammans,
vilket kanske syns på min blogg?!

Jopp, det var det. Nu har jag ett stort diskberg som väntar på mig... hurra!
Puss ♥/Emm

En hård helg

Jag är så grymt trött just nu, vill bara lägga mig i sängen och sova i ett helt dygn. Jobbade delad tur igår, det tar fan på krafterna.. sov nån timme eller två mellan passen så den lilla lediga tid man hade gick ju grymt fort. Och inte blev man piggare! Slutade 21 igår och det var i stort sett bara hem och lägga sig, jobbat 7-16 idag. Kände verkligen att jag behövde en promenad eller jobbet, så jag åka till svalsta och gick runt Palstorp med mamma och pappa. Hade lite ångest för hur jag skulle hinna med allt som väntade på mig här hemma... men vet ni vad? När jag kom hem satte jag upp ett mål hur lång tid jag skulle plugga ikväll - och höll det! Det är fan värt en applåd nästan. Blev just klar, så nu känns det lite lättare, ungefär som att en tung sten släppt från hjärtat.

Ska titta på Andra Avenyn kl 20.. ahh, så grymt bra alltså! Det gör att jag älskar tisdagar, torsdagar och söndagar! :)

En viss liten pojkvän var på konferans i skövde hela helgen och blev helt aprak, hmpf. Han var tvungen att springa ut 10 min innan konferansen slutade idag och spy. Så kan det gå! Moahah, skadeglädjen är den enda sanna glädjen ;P

Nu ska jag ägna den här kvarten tills kl blir 20.00 till att bara mysa med mina fina katter. De har fått vara ensamma i stort sett hela dagen.. älsklingarna.
Puss

Snart dags för kryssning!

Nu känner jag mig ganska duktig, har nämligen just pluggat en del! Nästan skrivit en hel sida till och med, duktigt Emm! Jag förstår egentligen inte varför jag alltid nedvärderar mig själv, tror att jag inte kan och att jag är sämst osv.. för jag har fått jätte bra betyg under hela min undersköterska utbildning. Kanske dags att försöka höja självkänslan en aning? Börja tro mer på sig själv. Börja lyssna mer på vad alla andra säger. Jäpp, för jag kan jag med!

Jag unnade mig en riktig sovmorgon idag, gick upp 10.30 - tyckte jag var värd det! Mötes dock av en jobbig syn när jag kom in i badrummet.. diarré på golvet. Curry lös i magen, igen! Känns som man börjar vänja sig vid att duscha honom ett antal gånger per dag nu.. Det var bara att ta tag i saken och sedan åka raka vägen till djurkliniken för att köpa special mat och nån spruta som ska ges i munnen. Håller tummarna för att han ska bli bättre så fort som möjligt nu! Det är inte alltid en dans på rosor att ha katt, det ska gudarna veta!

Om exakt en vecka idag åker vi på kryssning! Jimmy har bjudit mig, mamma, pappa, sin pappa + sambo Mona, sin syrra Linda och hennes kompis och Monas dotter Nathalie + kompis. Ja, som ni ser blir vi ett gäng. Ser verkligen fram emot det och det ska bli jävligt roligt! Båten vi ska åka med är det nya kryssningsfartyget Galaxy och vi blir borta fre-lörd. Nordman skulle visst spela då också :p Trots att inte bussen går förrns typ 16.40 från nyköping lyxade jag till det lite och tog semester på fredagen.. vill ju vara pigg på kvällen så man orkar med lite röj ;)


Nästa fredag..vänta ni bara!


Gårdagen blev för övrigt lugn, orkade inte med något drickande. Tessa och jag åkte istället och handlade lite gott och hade en mysig syster-kväll framför TVn. Avslutade kvällen med en välbehövlig promenad i stan. Helgen blir också lugn eftersom jag ska jobba.. buuhuu. Får ta igen det nästa helg istället, yes I will! Dessutom är det här sista helgen jag jobbar nu sen är jag faktiskt ledig 3 helger i rad. Kan ni fatta?! Helt underbart jävla skönt.

Nu ska strax jag och Jimmy hem till min kära mor och far och umgås med dem. Ha en bra fredagskväll!
Puss ♥/Emm

Lunchrast

Vad skönt det är med en hel timmes lunchrast (som jag brukar göra ännu längre) , ibland älskar jag skolan ;) Speciellt när man kan gå hem på 2 min. Jag har just käkat en stor potion med makaroner och köttfärsås, jammi! Tror jag måste dra ner lite på mina portioner, kommer snart rulla fram om jag fortsätter i den här stilen... men hur lätt är det när man älskar mat?

Planer för dagen? Jag, Tessa, Andreas och ev några fler hade tänkte festa (jag veeet att det bara är torsdag!), det är nämligen karaoke på Rockbaren av alla ställen varje tors. Har aldrig varit på det men de säger att det ska vara populärt.. Vi får se hur det blir med den saken nu när Andreas svek oss för en dejt, morr. Kanske blir det lite drickande ändå eller också bara en myspys kväll med syrran. Det är ju inte helt fel det heller, visst? :)

Klockan går och snart är det dags att traska tillbaka till skolan. SeeYa!
Puss ♥/Emm

Boktips

Håller för tillfället på att läsa en bok som heter Snälla pappa, nej och den är väldigt bra - dock väldigt hemsk! Inget att rekomendera för känsliga personer. Att boken är en sann historia gör att den blir ännu mera sorglig. Men hur som helst, bra är den och absolut läsvärd!




Stuarts högsta önskan var att hans far skulle älska honom, men han fick veta att han var för stygg för att vara värd att älskas. När David Howarth sattes i fängelse för att sexuellt ha utnyttjat Stuarts yngre systrar insåg ingen att han även utnyttjat Stuart, förrän den dag då han försökte igen och Stuart slog tillbaka på det enda sätt han kunde.

Stuart Howarth spenderade de första trettio åren av sitt liv i ett psykiskt och fysiskt helvete. Efter år av känslomässig tortyr och förtvivlan kände Stuart vid trettiotvå års ålder ett överväldigande behov av att åter träffa sin far (som han vid det här laget visste var hans styvfar). Han sökte försoning, men möttes av samma grymma man. Ursinnet, smärtan och förvirringen kokade över i Stuarts hjärna och han slog tillbaka, och dödade sin styvfar.

När Stuarts historia berättades i rätten gjorde den så starkt intryck att han fick minimistraffet för sitt brott, och satt bara inne i tretton månader på Strangeway-fängelset i Manchester. Men tiden i fängelset förvärrade det brott han utsatts för, då han föll offer även för fängelsevakterna. Händelserna i fängelset ledde till att han stämde både Inrikesdepartementet och Strangeway-fängelset, och vann.

Detta är historien om en liten pojke som växte upp till en modig ung man som vägrade vara ett offer.


Idag var jag och Jimmy bjudna på mat hemma hos mamma och pappa, men det var någon silo (huh?) som hade gått sönder på Jimmys jobb, så han lär bli kvar där i stort sett hela kvällen. Så nu blir det bara jag som kommer på middag ;) sitter faktiskt och väntar på maten nu, någon ny laxrätt som mamma blev bjuden på i helgen. Spännande och förhoppningsvis mums, jag älskar lax! Tycker synd om Jimmy bara som får jobba arslet av sig.. men men, antar att det är så det är när man är högt uppsatt. Ibland är det skönt att bara vara en vanlig anställd :)
På tal om mat så damp det ner ett kuvert hos mig idag med en inbjudan till en restaurang från kommunen, eftersom jag går över till det privata nu.. det var ju generöst, trodde man inte om kommunen ehm..

Nu hoppas jag att maten är klar snart, magen kurrar!
Puss ♥/Emm

Sol Xmycken

Idag fick jag hem ett härligt tjockt kuvert i brevinkastet och visst är det väl alltid lika spännande? Det var iallafall ett jätte fint halsband som jag skickade efter för en vecka sedan, en cirkel med där det står Jimmy ♥ Emelie. Halsbandet beställde jag här och det kostade 499 kr.



Visst är det fint?

Jag är jätte nöjd med halsbandet! Har inte visat det för Jimmy ännu men när jag berättade att jag beställt ett sa han att han också ville göra det. Tur för honom ;)

Tessa och jag tog en härlig promenad i höstsolen förut, det var jätte skönt men man blev ju nästan svettig med halsduk och grejer. Hade inget speciellt för mig ikväll så jag följde med mamma hem till dem. Ska bli bjuden på blodpudding här, gott!
Puss ♥/Emm

En helg i Göteborg.

Nu är vi hemma igen - trist! Tillbaka till den tråkiga vardagen och alla måsten. Den här helgen har gått alldeles för fort, precis som (lediga) helger brukar göra.

Vi har iaf haft riktigt roligt! Det första vi gjorde när vi kom fram var att korka upp AstoSinsanon och lite cider/öl. Sen gick vi och åt på Kinarestaurangen och det var mums! Tog en promenad på Avenyn men det blev inte mkt mer än så.. vi var ganska trötta efter en lång bilfärd och dessutom ville vi vara någorlunda pigga när vi skulle gå på Liseberg. Lite sur man blev när man vaknade upp på lördagen och såg att det duggade ute.. Men min smarta pojkvän kom på den briljanta idén att vi kunde börja dagen med att shoppa och se om vädret blev bättre. Trodde knappt mina öron.. Sagt och gjort! Det blev tyvärr inga kläder för mig (!) men Jimmy däremot köpte fina Peak Performance tröjor och en mössa. När vi var klara med shoppingen var vädret plötsligt mycket bättre, till och med så att solen tittade fram :) Så vi spenderade hela eftermiddagen/lite av kvällen på Liseberg! Åkte nästan allt, men man märker att man börjar bli gammal.. vi hade jätte skoj men det går inte att jämföra med hur man upplevde det när man var yngre. Det var iaf en perfekt dag att gå på liseberg, stod max 10 min i kö till karusellerna och slapp trängas med folk. Helt klart den bästa tiden att åka nu och inte mitt i sommaren då alla folk åker och köerna är 1,5 timme långa. På kvällen gick vi och åt på en grekisk lyxrestaurang.. måste ju lyxa till det sista kvällen. Det var som sagt tråkigt att behöva åka hem igår (trots att det var bra åka-hem-väder, REGN!) men jag hade inte haft något emot att stannat några dagar extra.
Tack för en rolig helg älskling! ♥


Inget mig utan dig

Utsikt över Liseberg på kvällskvisten.

Och idag skiner solen - det får nog bli en promenad!
Puss ♥/Emm

Åhh, pinsamt..

Har just packat klart, i stort sett iaf.. vet ni att jag är nog världens sämsta människa på att packa? Liksom, pleeease.. vi ska vara borta i två nätter.. jag behöver inte flera tröjor, byxor och skor för det! Blir så trött på mig själv. Men jag är så rädd att jag ska ångra att jag valde just de par jeansen eller den tröjan när jag väl är där.. man vill ju ha en valmöjlighet!
Passade på att måla mina naglar när jag ändå var i farten.. sitter och väntar på att det ska torka!

Har lämnat av mina kissemissar hos mamma och pappa nu... därför det är så extremt tyst här. Pappa sa att båda katterna hade settat vid ytterdörren och skrikit när mamma skjutsade hem mig. Gullungarna ♥

Nu till det "pinsamma". Jag hittade en gammal dagbok hemma hos mamma och pappa och jag höll på att svimma när jag läste den.. hur kunde man skriva sådär?! I början var det väl ganska gulligt och oskyldigt, det var när man kom upp i 15-16 års åldern det blev föör mycket !Bilder på massa olika killar och det var inga oskyldiga saker man skrivit inte. Jag skäms för mig själv och jag skäms ännu mer om mina föräldrar nån gång råkat öppna den där boken och läst en rad eller två!! Det där blir inget man visar för barnbarnen inte. Usch. Tror jag ska bränna den på bål ;)

Ni missar väl inte den nya säsongen av Andra Avenyn på 1an tisdagar, torsdagar och söndagar?! :)

Tar nog med mig datorn till Gbg så kaaanske (men bara kanske, Jimmy hatar bloggar) att jag bloggar nåt där. Visar sig!
Hoppas ni får en bra helg :) Pusss ♥/Emm

Jag är friiiii!

..iallafall fram tills tisdag, och det är ju inte fy skam! :) 4 dagars ledigheter är man inte bortskämd men inte. Kom hem från skolan för en liten stund sedan, som jag längtat tills den här skoldagen med min filmanalys och allt skulle vara över.. men som vanligt blir det aldrig lika hemskt som man föreställer sig. Jag bara undrar.. när ska man lära sig det? Hann dessutom med att göra hela kursbrev 5 så nu är jag klar med kursen Etik och Livsfrågor - skönt! Nästa vecka ska jag börja med Social Omsorg.

Sitter nu och väntar på att mammsen ska sluta jobba. Hon kommer och hämtar upp mig och kissemissarna (de ska bo i Svalsta i helgen med Tessa som kattvakt) och där ska jag bli bjuden på mat också. Skönt, hade inte orkat laga någon själv idag :p

Ska bara finslipa lite på ett arbete till skolan senare idag sen ska jag tänka bort allt vad jobb/skola heter nu under min ledighet. Jag ska bara vara :) Imorrn åker ju jag och Jimmy snålskjuts med mamma och pappa till Göteborg, där jag och Jimmy ska bo på hotell Heden. Har köpt AstoSinsano (mums!) som vi ska korka upp när vi kommer fram.
Vi ska ha en myshelg - bara jag och älskling!


Hääärliga Göteborg.

RSS 2.0