Bästa hårfönen!

God Morgon!

En ny härlig(?) dag som började med en riktigt skön sovmorgon. Det är de små sakerna i livet som är lycka, hur glad är man inte kvällen innan sovmorgon liksom?! Iallafall när man är en kvällsmänniska som jag :)
Jobbar kväll idag sen ser jag fram emot en ledig dag imorgon!


Har just fönat mitt hår med min underbara hårfön som jag fick av älsklingssyster i födelsedagspresent.


REMINGTON D4444

Ny revolutionerande fön med inbyggd glansbehandling för håret. En lätt blandning av glansförhöjande medel innehållande avocado olja och A,E och D vitaminer sprids fint över håret vid en knapptryckning.

Ha en bra dag! Puss♥ //Emm

What a day..

Idag när jag var hemma hos en vårdtagare på jobbet hände något som jag tyckte var lite småläskigt. Jag stod och pratade med henne i köket när jag plötsligt kände att jag började bli mer och mer illamående. Efter ett tag började hennes röst bli allt lägre, jag började kallsvettas och det började sedan bli svart för ögonen.. Som tur var klarade jag mig från att svimma helt, men det var bra otäckt ändå.. Efteråt var jag tvungen att sitta ett bra tag och ta igen mig och man kände sig lite smådarrig. Har varit med om det här en gång förut när jag jobbade på SAAB-lagret. Kanske borde kolla upp mitt blodvärde, vill inte vara med om detta igen...

Nu är jag iaf hemma, har kånkat upp och ner i trapporna med en massa tvätt. Mindre kul men det är ju nödvändigt, nu hänger allt på tork! Borde egentligen städa också men jag känner att det får räcka med att tvätta idag, pallar icke!

Har ni sett det supersöta videoklippet om Christian the lion?! Tycker att den är sååå fin och jag blir alltid lika tårögd varje gång jag tittar på det!



Finns det egentligen någon starkare kärlek än kärleken till ett djur?!

Benjamin Buttons otroliga liv

I lördags var jag och Jimmy på bio och såg filmen "Benjamin Buttons otroliga liv" med bland annat Brad Pitt i huvudrollen. Det var en ganska lång film men det gjorde ingenting för den var riktigt bra! Det var verkligen en otrolig historia om ett väldigt annorlunda liv. Och det är ganska coolt hur mycket man kan förändra en människa med lite smink och grejer..

D
en här måste ni se!


Benjamin Button föds som en svag äldre man och åldras baklänges, d v s att hans kropp blir yngre tills han slutar sitt liv som ett spädbarn. Den tragikomiska berättelsen om den välbärgade Button sägs ha inspirerats av Mark Twains kommentar om att det är synd att det bästa i livet kommer först och det sämsta sist.

The roof is on fire.. igen.

Och så händer det igen..

Imorse på jobbet hörde jag den här "Varning till allmänheten"-signalen och fattade ingenting.. den brukar ju inte testas vid den tiden. En liten stund senare hör vi på radion flera gånger att "det brinner i centrala Nyköping". De nämnde aldrig då vart det brann men jag kände det på mig direkt - Bluemoon Bar. Och jag hade så rätt. Efter alla hot och brandförsök mot den krogen så är det väl knappast någon som blir förvånad. Man blir bara så jävla förbannad!

Varningar gick ut om att stänga fönster och ventiler för dem som bor i närheten. Såg bilder på sn hur röken fyllde hela gatan och kom och tänka på att min ventil självklart var öppen. Blev fan riktigt orolig för mina katter där ett tag..

M
in gata har varit avspärrad hela dagen och hade jag slutat någon timme tidigare än vad jag gjorde hade jag inte ens kommit in i min egen lägenhet på grund av avspärrningarna. Nu har avspärrningen flyttats en bit så att jag precis kan ta mig in. Var nyss ute på balkongen och det kommer fortfarande en massa rök från tak och fönster.. Tragiskt är ordet och jag förstår inte hur någon är kapabel till att göra något sånt här.. Just nu känner jag att jag inte vill gå ut och gynna en enda krog i den här stan, usch! Branden startade kl 8 imorse. En timme tidigare satte jag mig i min bil som stod parkerad på gatan precis utanför för att åka till jobbet...


... hur kunde det här hända ännu en gång, efter alla hot som varit? Någon som hört talas om hårdbevakning?!

H&M!

Dagen har varit bra, jobbade 7-14, åkte hem och mötte sedan upp mammsen på stan. Vi hade bestämt att ta en sväng förbi H&M eftersom det var 10% rabatt för alla klubbmedlemmar där idag. H&M är en affär som ligger mig varmt om hjärtat, hittar oftast minst ett plagg där som jag bara måste ha och många av mina plagg kommer just därifrån. Billigt, bra och snyggt! Även idag hittade jag lite saker att fylla ut garderoben med (hur de nu ska gå in där vet jag inte, har inte vågat mig på att hänga in något ännu).

Köpte en riktigt rosa Betty Bop-mysdress, kunde faktiskt inte motstå.. den var ju så söt :) Den ska jag mysa runt i här hemma!



Köpte även 2 par tröjor, ett par svarta finbyxor (finally!) och trosor. Härligt med en liten shoppingrunda, precis vad jag behövde. Det gav mig kraft till att orka plugga lite ikväll, haha. Men har inte riktigt shoppat mig mätt, ska snart öppna h&m katalogen och se om jag kan beställa hem lite också.. me like.

Imorgon är en ännu bättre dag - det är fredag och älskling kommer hem!
Puss ♥ //Emm 


Escada Ocean Lounge

Idag tog jag och syrran en sväng förbi solariet - vi ville få lite färg på våra vinterbleka kroppar. Det är så otroligt avkopplande att ligga där i värmen och lyssna på musiken i bakgrunden och det är nästan så att man kan låtsas att man ligger på en strand i ett varmt land. Men ja, solarium är inte bra och jag har ingen lust att dö en för tidig död i cancer eller se ut som ett russin om 10 år, så ska försöka att inte göra det här till en dålig vana. Som ni vet så har ju jag endast goda vanor ;P

I
går var jag och Jimmy ute och åt med mamma och pappa på Crazy Cow. Det var gott, men varför får man alltid mindre mat ju mer man betalar?! Borde vara tvärtom tycker jag! Jimmy som var på kryssning fre-lörd för att fira sin morfar som fyllde 70 år hade iaf med sig en parfym som kan köpt till mig. Escada Ocean Lounge, luktar supergott och fräscht, tack älskling! :) Jag älskar parfymer och det är alltid lika kul att fylla ut sin parfym samling med en ny favorit.



Veckan som kommer är rätt slapp på jobbfronten, har mest kosta pass vilket känns skönt. Och jag är ju ledig i helgen också :) Så det blir väl mest att ta det lugnt, försöka få klart det sista med plugget... Jimmy gick upp tidigt idag för att åka till Stockholm, han är på kurs där och ska stanna till fredag. I will miss you.
Puss ♥//Emm

A Walk To Remember





Den här underbara filmen har jag och Jimmy tittat på ikväll - A Walk To Remember. Det är verkligen en jätte fin film och kärleken mellan de två huvudpersonerna är så stark. Den slutar dock väldigt sorgligt och både jag och Jimmy satt med gråten i halsen. Jag brukar faktiskt inte vara nära till gråt när jag tittar på filmer, har nog bara gråtit till Titanic och Lejonkungen, men den här filmen var ett undantag. Vågade inte riktigt titta på Jimmy när jag satt i soffan med helt glansiga ögon - han skulle ju tycka att jag var skit larvig. Bara det att när filmen slutade erkände han att han var jätte nära på att börja gråta men att han tänkte att jag skulle tycka han var töntig. Tänk, där satt vi båda i soffan, men tårar i ögonen och tänkte samma sak. Haha, how cute 

R
ätt gulligt egentligen, min pojkvän vill verka tuff på ytan - bara det att jag känner han så väl och vet hur mycket varma och fina känslor som finns där på insidan. Han kan vara riktigt känslosam och det är en sak som jag verkligen tycker om hos honom ♥


Skenet kan bedra... älskling.
Puss och Godnatt på er! //Emm

"Ledig" dag

Den här dagen har jag längtat efter, det är ju nämligen min lördag! Jag är ledig idag och imorgon eftersom jag jobbar i helgen..

Visst är det alltid så att man planerar så mycket man ska göra på sin lediga dag, man skjuter liksom upp allt till ledigheten för att man tänker "dååå har jag ju massa tid!". Yeah Right! När väl den där lediga dagen som man planerat att vara så duktig och effektiv på kommer väljer man ändå att snooza tills kl 11.00 (minst)  trots att man satt klockan på 9.00. För att sedan gå in och duscha i en halv evighet bara för att man kan!

Ja, tänka sig.. jag lär mig då aldrig.

Men trots att jag sov för länge för mitt eget bäst och även spenderade en bra stund i duschen har jag hunnit med att både städa och plugga en del. Så helt värdelös är jag ju inte ändå. Känns så jävla bra att jag börjar se ljuset i tunneln nu när det gäller plugget, om jag bara sätter mig såhär och pluggar en stund varje dag är jag ju klar vilken dag som helst. Disiplin Emelie, disiplin! Något mer som känns jätte härligt är att jag snart har klarat av min undersköterskeutbildning - med kanonbetyg! Jag får både VG och MVG på mina uppgifter och i Social omsorg fick jag även MVG i slutbetyg :) Detta känns jätte kul för mig då det är något jag inte ofta upplevde under min gymnasietid. Tänk att även jag fick uppleva bra betyg till slut, kul!


Mycket papper blir det...

Solsemester bokad :)

H
ar just tagit reda på all disk som blev efter att jag och Jimmy käkade taco förut. Har även varit nere i tvättstugan och hämtat upp all tvätt (puh), det var en del kan jag säga. Och det känns ju inte sådär jääätte kul att gå alla trappor ner till en otäck och mörk källare typ mitt i natten. Hade inte mage att väcka min sovande pojkvän för att fråga om han hade lust att hänga med, han ska ju trots allt upp tidigt och jobba imorrn :p Stör mig på mig själv att jag inte kan låta bli att tänka en massa läskiga tankar när jag är ensam där nere i källaren.. man har ju hört en del skräckhistorier om saker som hänt just i tvättstugor. Men, jag överlevde! :)

N
u är det iallafall gjort - jag och Jimmy bokade en resa till Mallorca förut! Vi åker den 28 augusti och vi blir faktiskt ett helt gäng som åker - jag, Jimmy, mamma, pappa, Tessa, morbror och hans fru och min kusin med familj. Kommer bli helt underbart och jag lääängtar redan som en took! Vi kommer att åka från Skavsta vilket känns väldigt skönt, slippa åka så långt till flygplatsen. Vi ska bo allihop på ett 3+ stjärnigt hotell 20 meter från stranden. Jag och Jimmy lyxade till det lite och tog en tvårumslägenhet med balkong istället för en enrumslägenhet. När man väl åker kan man passa på att lyxa till det lite, visst? :)


Om 7 månader typ...

Så nu får mrs slösa hålla sig i skinnet och försöka spara lite, måste lägga undan lite pengar varje månad nu så att jag har råd. Men det ska nog gå bra. Ge mig augusti NU! :D
Puss ♥ //Emm

Tänk att sitta ihop med sin syster...

Sitter just nu och tittar på ett program på 4an om två systrar som sitter ihop. Tänk er, vilken mardröm.. att ständigt sitta ihop med någon annan. Om jag och min syster  satt ihop på det viset skulle vi nog ha tagit död på varandra för länge sedan. Inget ont om min syster, vi har jätte kul ihop och vi är som bästa vänner, men får vi tillbringa för mycket tid under samma tak är det som gjort för bråk. Men jag vet vad det är - syskonkärlek kallas det ♥

H
ur som helst så beundrar jag dessa två tjejer väldigt mycket, trots deras hemska öde verkar de vara så positiva till livet. Tänk om alla vore så, istället för att klaga på lite huvudvärk eller på att man är för tjock försöka se det positiva med livet. Att istället för att klaga på allt vara glad för allt det man faktiskt har. För tänk så mycket vi har att vara glada över.. egentligen.


Abby & Brittany Hansel

Sony Ericsson C905

Hallå!

Hoppas allt är bra med er alla! :) Har just lagt in lite bilder från min mobil i datorn. Jag älskar min nya mobil!


Sony Ericsson C905 med 8 mpx kamera

Nu kan man lämna kameran hemma, för med den här mobilen blir det precis lika bra bilder :) Datorer och mobiler...finns det något roligare att sitta och fixa med.. nja?

Vi går med raska steg mot helgen, härligt! Frågan är bara vad man ska hitta på. Jenny L ska ha fest och jag är bjuden, men jag vet inte riktigt.. Känner mig ganska mätt på fest nu efter julhelgen med alla sina festligheter. Skulle egentligen bara vilja ta det lugnt och hitta på nåt skoj med älskling. Men men, jag har några dagar på mig att fundera.. vi får se hur det blir :)

V
i håller iaf på att planera en partykryssning med gänget som kommer äga rum i februari förhoppningsvis. Det kommer bli grymt!

Jobbar kväll idag, 16-20.. ett riktigt skönt pass måste jag säga. Man hinner ju knappt till jobbet så ska man hem igen. Nu ska jag göra iordning lite käk innan jag drar.. pyttipanna tror jag det får bli, snabbt och enkelt ;)
P
uss ♥ //Emm

Sommarlängtan

Är det bara jag eller börjar ni också få en sån där otrolig längtan till sommaren och värmen - våren åtminstone? Just i dessa tider när alla vår/sommar - kataloger dimper ner i brevlådan börjar jag alltid längta lite extra. Det blir ljusare, varmare, man bli piggare, gladare.. och ja, allt det där. Alla härliga sommardagar som ska spenderas på klipporna på Femöre och Stendörren, alla ljumma festkvällar i hamnen, alla fina sommarkläder.... ååh. Har redan börjat kika lite i klädkatalogerna och hittat massa fint som jag bara måste ha! Garderoben brukar alltid fyllas på lagom till våren, för visst är det roligare att shoppa sommarkläder än vinterkläder? Denna gången måste jag nog dock köra en ordentlig utrensning innan ett enda plagg till ska gå in.. Den här sommaren ska jag fan unna mig en lång sommarsemester också. Tog bara ut en vecka förra sommaren eftersom 3 veckor gick åt till Thailandsresan.

Vintern är alltid så lång. Jag känner mig blek och ful, torr i huden och frusen.. nej, ge mig sommar ffs!


DET HÄR är vad jag kallar sommar!

Biobesök.

Igår trotsade jag och Jimmy snön och åkte till Heron City för att gå på bio. Vi tog min lilla kärra och jag bestämde mig för att köra trots att jag egentligen inte tycker om att köra i det här väglaget. När vi kom ut på motorvägen märkte vi att spolarvätskan var slut och det var ju inte så himla roligt - såg knappt någonting alls ända fram till Sillekrog... Där svängde vi in och fyllde på ny spolarvätska, hela parkeringen var full av folk som fyllde på sina bilar. Tror det gick åt några dunkar spolarvätska igår :)

V
i lyckades iallafall överleva bilresan och när vi kom fram till Heron City var det fullt av folk! Åt lite snabbmat och bestämde oss för att se filmen Yes Man, med Jim Carrey. Vi valde våra platser högst upp i mitten och när vi gick in i den fulla biosalogen såg vi två tomma platser högst upp, mitt i.. trängde oss förbi och såg att våra platser var dem precis brevid, upptagna. Spelar ju ingen roll tänkte vi och satte oss på de två tomma platserna. Självklart kom det ett par som ville ha sina platser. Och när vi bad dem brevid flytta på sig visade de sina biobiljetter som såg precis likadana ut som våra, med samma platser. Något irriterade var vi när vi fick fara omkring och leta nya platser i en full biosalong..
Men filmen var bra iallafall, rolig!



Efter filmen åkte vi hem till Jimmy och tittade lite på TV innan det var dags för kuddby... Vaknade runt 11 idag och kom hem för en liten stund sen. Jimmy ville sova mera, han har ju en tendens till att sova långt in på eftermiddagen när han är ledig :p Blev riktigt sugen på att ta en långpromenad när jag kom ut... solen skiner och snön ligger så fint på marken. Men tror inte att det är någon annan som har lust eller kan hänga med? Så då får det nog vara. Jag och Jimpan ska hem till mamma och pappa sen, äta gott och ta med oss våra fyrbenta vänner hem igen. Mys att få hem dem igen ♥

P
uss //Emm ♥

Hej mitt vinterland


Den här synen möttes jag av imorse när jag tittade ut genom fönstret - SNÖ! Jag som ville ha mängder av snö just över julafton typ, inte nu.. Just den dagen jag och Jimmy ska till Heron City kanske det inte är så himla passande med en massa snö heller. Ska vi trotsa den ändå?

Har ett par dagar gått och funderat på hur det kommer sig att jag har så förbannat ont i högerarmen, men inte kommit fram till någon bra anledning.. kan knappt växla upp till femman, det är illa. Men, igår kom jag på det, när jag satte mig i bilen för att åka till jobbet... efter att ha skrapat alla rutor på bilen utvändigt (som om inte det vore nog jobbigt *puh*) satte jag mig i bilen och såg att det, ännu en gång, var lika mycket is (om inte mer) på insidan av rutorna också. Tack för den, bara att fortsätta att skrapa i en ännu konstigare ställning. Prova själva att skrapa framrutan som är täckt av is som är typ omöjlig att få bort, efter några gånger känns det i armen.. Man blir ännu mer glad när det står en farbror utanför som med ett leende på läpparna säger "Har du snö innuti bilen?!". Ja, vad ser det ut som?!

Vinter och bilar går inte ihop sig, som vi säkert alla redan vet.

All by myself.

Ikväll har jag en Emelie-kväll, en kväll jag spenderar med bara mig själv! Har burrat ner mig i soffan med min laptop, ätit goda frallor och god pizzasallad, laddat upp med en flaska cola och bara njuter av en kväll alldeles för mig själv. För ibland behöver man faktiskt det, vara helt ensam. Ja jisses, inte ens katterna är här (de är i Svalsta hos mor och far). Ärligt talat kan jag inte minnas när jag sist spenderade en kväll såhär för mig själv i soffan och bara tillät mig att göra det. Känns som det alltid är saker som ska göras osv. Men denna kväll, det är min kväll :)

H
ar ju även hunnit med ett jobbpass, och det var fullt upp kan jag säga. Hann med en kisspaus på 6 timmar. Lunchen var ju vara att glömma.. då kändes det extra skönt att sätta sig ner i soffan sen!

Ska försöka hinna med lite plugg imorrn när jag vaknar. Har varit hemskt dålig på att plugga nu de här dagarna runt jul, inte bra.. men får ta igen det imorrn. Kvällen ska jag spendera med min älsklingHeron City. Vi ska utnyttja våra biobiljetter som vi fick i julklapp - mys!



F
örresten, nu ligger även bilderna från min 22-års fest ute på facebook, för er som är intresserade :)

Gott Nytt År!

Lite sent ute men bättre sent än aldrig!

Jag hoppas att ni alla hade en bra nyårsafton och att det nya året har fått en bra start. Min start var väl inte allt för rolig, mådde pyton igår - men det är tillåtet på nyårsdagen! Börjar väl lite smått att bli människa igen, och tur är det eftersom jag ska åka och jobba kl 16-22.

Nyårsafton spenderades i Elajo lokalen tillsammans med ett trettiotal andra glada människor. Där blev vi bjudna på fläskfilé med mosad potatis och det var riktigt gott det. Till 12 slaget gick vi till hamnen för att titta på fyrverkerierna, nära och bra. Nyårskyssen fick jag såklart av min älskling under en vacker himmel. Ja, kan väl inte säga mycket annat än att 2oo9 fick en bra början trots allt :)




Hur ska man sumera det gångna året då? Tycker att det har varit ett bra år! Har hunnit med en skön solresa till Thailand, har lärt känna många nya helt underbara människor och jag har fått mitt första fasta jobb.

Ingen av oss vet vad det nya året bär med sig, men jag hoppas på ett minst lika bra år! Några nyårslöften har jag inte lagt, är inte mycket för sånt.. tänker istället hålla mig till att ta en dag i taget och ha så roligt som möjligt tillsammans med de som står mig närmast! ♥

Puss och Gott Nytt År! //Emm

RSS 2.0