Mallorca, here we come!

Today is the day - idag åker vi!!! Kan inte riktigt fatta att dagen jag gått och längtat efter i flera månder äntligen är här, och om ett dygn är vi faktiskt på Mallorca! Har börjat packa för fullt och har inte mycket kvar nu. Jag, Jimmy och Tessa ska åka till Svalsta och köpa med oss lite god mat som vi ska äta innan vi styr kosan mot Norrköping och flygplatsen. Kl 21.30 ikväll lyfter vi, om allt går som det ska.

Nu ska jag njuta av varenda sekund och verkligen ha semester!!!! :) Ser jag nåt internetcafé någonstans kanske det kan bli ett litet blogginlägg, det återstår att se.

Ha en underbar vecka allihop tills vi hörs igen!













Just nu..

Efter en slitsam dag (okej, där överdrev jag en aning) är man värd en riktigt god måltid!













Betala räkningar = urk!

Så var det äntligen dags för löning! Men, lika fort som pengarna sätts in på kontot, lika fort försvinner dem visst. Jag hatar att betala räkningar! Men det är väl ett ont måste som man aldrig slipper ifrån, antar jag. Ska ta en del av lönen och åka och växla pengar imorgon också, när man är på semester måste man faktiskt få unna sig lite. Får väl leva på nudlar sen när jag kommer hem om det krisar ;)


En sån där liten gubbe skulle man ha komma på besök varje månad :)

Hängde med Tessa en sväng idag till norrköping eftersom hon skulle byta sitt Wii Sports Resort spel som inte funkade. Passade på att springa in en snabbis på Team Sportia för att titta på bikinis och guess what - jag gjorde värsta fyndet! Hittade en en bikiniöverdel i den underbara färgen ljuusrosa för ynka 32 kr (den hade kostat 129!). Då blir man glad :) Anledningen till att jag inte köpte även nederdelen är inte att jag gillar att blotta just den delen av min kropp, bikinibyxorna var nämligen i största laget så det fick vara... har andra fina som kommer passa bra till överdelen. Invigning om några dagar...hell yeah!

Imorgon arbetar jag min sista dag (halvdag, wehoo!) innan semestern. Underbart! Har varit nere i källaren och letat fram min resväska ikväll, den var rätt dammig. Men nu är den fin igen och på torsdag ska jag nog börjar packa lite. Har börjat skriva en packningslista som man kan bocka av, vore jobbigt att glömma någonting! :P

F
örresten, hur har ni tänkt göra med svininfluensa vaccinet? Jag har varit inne helt på att låta bli, men nu vill tydligen jobbet att vi alla ska ta det ändå... hmm. Jag tror alla förstorar upp influensan så himla mycket, tror inte att det är värre än en vanlig förkylning. Och har som sagt ingen lust alls att ta det där vaccinet. Men men, får väl se hur det blir...











Konstiga sovställen..

Ni vet hur underbart skönt det är att lägga sig i sin mjuka härliga säng när man är sådär ruskigt trött? Soffan kan också funka bra när man däckar framför TV'n men sängen är ändå number one liksom, inte mycket som slår den. Curry däremot verkar tycka att ju konstigare stället han sover på är - desto bättre är det. Hur skönt kan det tillexempel vara att sova i en frysväska med en kylklamp i, i ett hårt badkar eller i mattes sophink?!




Söt som fan är han iallafall! ♥

Nu ska jag snart fixa lite käk och idag får det bli blodpudding. Så skönt att fixa någonting enkelt innan man ska iväg och jobba kväll. Tröstar mig lite med att jag iallafall slutar kl 21 idag istället för 22, en timme på kvällen gör en hel del. Dessutom har jag bara 3 dagar kvar att jobba nu innan min ledighet - det kunde med andra ord ha känts hårdare! Har hunnit med en 7,5 km på spåret idag också. Kör stenhårt på mina promenader nu, minst en gång om dagen (helger är ett undantag :p) och det går riktigt bra! :)

H
a en bra måndag nu!






Ny header!

Hade lite tråkigt så jag satte mig och började fixa lite smått på en ny header.. Det är alltid lite roligt med förändringar! Den är ju lite smålik den förra jag hade, fast mycket snyggare ;) Eller vad tycker ni? Valde att skriva dit ett ordspråk som jag tycker stämmer väldigt bra - tänk på det!



Den här dagen har det inte blivit mycket av, har känt mig seg! Festen igår satte tydligen sina spår... Det vart faktiskt lugnt för mig igår, men huvudvärken tvingade sig på mig imorse iallafall, typiskt. Men det var roligt, god mat och såvidare! Jag höll mig dock till tacosen, kräftskiva har jag ju redan haft! Jimmy hade ont i huvudet och var tvungen att knapra sina tabletter så han fick vara fyllechaffis. Kanske lägger in några bilder ifrån kvällen när jag får arslet ur vagnen och lägger in dem i datorn! :)

J
obbar kväll imorgon vilket betyder SOVMORGON! Kanske sticker iväg till Tessa en sväng senare och testar det nya spelet till Wii som hon fick av mig och Jimmy igår, Wii Sports Resort. Verkar himla roligt faktiskt så kunde inte låta bli att köpa det. Man kan bland annat åka vattenskoter, vattenskidor, flyga flygplan, cykla, paddla kanot och mycket mer. Rädd att jag kanske bli fast där om jag går och provar det?! ;)

5 dagar kvar... :)











Laga mat med stil

Igår var det fredagkväll - bästa kvällen på hela veckan eller vad säger ni? Självklart måste man göra något speciellt för att fira just denna kväll. Igår valde jag att fira den med god mat och det sötaste sällskapet man kan ha (Jimmy såklart!). Jag tycker faktiskt att det är riktigt roligt att laga mat när man väl sätter igång, ett krav är bara att jag ska ha någon att äta den med. Och det har jag ju, lyckliga jag!


Ungefär såhär ser jag ut när jag sätter igång med mina "kockkunskaper " ;)
Kanske inte är så konstigt att Jimmy brukar fnissa lite åt mig..

Igår bjöds det iallafall på Kyckling Teriyaki - supergott och superenkelt och dessutom nyttigt! Självklart tycker jag att ni ska prova på det!





400 g strimlad kycklingfilé
(går även bra med nötkött)
1 gul lök
2 morötter
250 g färsk eller fryst broccoli
1 msk smör
1/2 tsk salt
ca 3/4 dl teriyakisås
2 msk soja
(gärna söt)
ca 1 tsk sambul oelek
2 1/2 kelda mellangrädde

Skala och skiva lök och morätter. Dela broccolin i små buketter och strimla de späda stjälkarna. Bryn köttet, lite i taget, i smör i en stor stekpanna. Salta.
Ta upp köttet och fräs grönsakerna. Lägg tillbaka köttet och häll på teriyakisås, soja, sambul oelek och grädde. Låt allt koka i några minuter. Servera med pasta eller ris.


Svårare än så är det inte, nu är det bara att köra igång! :) Tänker snart hoppa in i duschen. Min bästaste syster fyllde år i torsdags, hela 26 år! Kan inte riktigt förstå att tiden går så fort. Ikväll ska hon ha födelsedagsfest för vänner i Svalsta. Mamma och pappa ska låna min lägenhet. Det är en tacofest med kräftskive-tema, haha :) Hon ska bjuda på tacos och dem som vill ta med sig kräftor tar det. Tror att det kommer bli riktigt lyckat och jag känner mig taggad!











Korthåriga Henry

Har just kommit hem från "djurfrisören" med Henry, som har blivit korthårig igen. Känns skönt både för mig och för honom att slippa all päls för ett tag! Den som inte gillar det är väl Curry, som vanligt känner han inte igen Henry utan går runt här och fräser och morrar. Han vänjer sig nog snart. Ni ska veta att det skär i en mattes hjärta att lämna ifrån sig sin älskling i ett rum fullt av skällande hundar när man dessutom ser rädslan i ögonen på honom. Men de som jobbar där vet vad de gör och som vanligt gjorde dem ett kanonjobb! :)



Under de två timmar jag väntade på att Henry skulle bli färdig tog Tessa och jag en promenad. Vi var duktiga och gick igårkväll också. Det är ju så himla skönt att gå egentligen, det gäller bara att orka sig ut! Har slappat för mycket denna sommar, men det ska det bli ändring på nu. Hurtbulle is the shit!

Vill passa på att säga ett stort GRATTIS till min fina vän Surri och hennes André, som nu är föräldrar till en fin liten flicka! Gud så roligt, kan knappt bärga mig tills jag får se det lilla livet! :)











Som en helg ska vara!

Söndagkväll.. klockan går och det är snart dags att krypa ner i den sköna sängen. Ska faktiskt bli skönt att få sova i sin egna säng inatt, efter att ha spenderat natten i en våningsäng omringad av snarkande människor ;) Tänkte ändå ta mig lite tid att berätta om min helg först, det är ju trots allt liiite tråkigt att sova..

Det blev som vi sagt en liten kräftskiva i svalsta i fredags. När Jimmy och jag kom dit hade mamma fixat och donat så mycket gott så man blir ju nästan tårögd. Hon är för himla söt min mamma! ♥ Vi kunde sitta ute på altanen hela kvällen utan att frysa, lite tända ljus var pricken över i:et. Var väldigt längesedan jag åt kräftor och jag måste säga att jag är nog lite kass på att skala dem... kräftstjärtar är mer min grej, enkelt och gott - bara att kasta i sig!





Igår blev det som planerat fest ute vid Puttes stuga. Tyvärr hade Jimmy andra planer med några kompisar så jag fick klara mig utan honom, men det gick det med. De flesta åkte ut till stugan redan på fredagen men Tessa och jag väntade till lördagseftermiddagen. Alla var i fin form redan när vi kom.. haha. Hade riktigt trevligt och rätt ord för kvällen kan man väl säga var... GALET! Men annat kan man väl inte räkna sig när man umgås med dessa knasiga männsikor?! Ursköna är ni iaf! För övrigt vill jag också ha en stuga med egen brygga.. helt underbart ju. Jag, Tessa och Madde låg på bryggan idag och snackade skit (och sjöng!), vilken avkoppling att höra vattnet runt sig. Vill spendera flera soliga helger vid den stugan, helt klart.





Med dessa härliga bilder säger jag godnatt och tackar alla inblandade för en oförglömlig helg! :) Imorrn väntar en relativt tidig morgon - lillkissen ska till frisören!









Friday, I'm in love



Är det bara jag som undrar hur sjutton grannen på andra sidan gatan vågar ha sitt fönster stå på vid gavel?!
GALET!

Äntligen är det fredag igen, dagarna fullkomligt swischar förbi och nu är det endast 2 veckor kvar till vi åker. Jag vet att jag tjatar, men det går liksom inte att låta bli. Längtar ju som en tok!

Har haft en kort dag på jobbet, slutade redan till lunch! Går inte på't igen förrns måndag kväll heller, så det blir en "långhelg". Kvällen tänker jag spendera ihop med Jimmy och mina föräldrar ute i Svalsta. Vi ska ha en liten kräftskiva (äntligen!!) och bara ha det mysigt. Katterna får följa med dem också och dem kommer att stanna kvar ända till söndag..

... imorrn har nämligen Putte fixat stugfest ute i Gnesta, så natten till söndag kommer jag att spendera där. Alla mina vänner vid en stuga med strandtomt och egen brygga, låter väl ganska toppen?! Hoppas på fint väder också så kanske det blir ett dopp! Ska fixa lite kött att grilla och sådär också.. mys!

Känns som att det lutar mot en powernap just nu, känner mig trött och vill ju gärna inte somna ifrån våran lilla kräftskiva ikväll. Lägenheten borde städas också. Oj ja, fullt upp!










En kväll på Heron City

Jajemen, kom just hem. Har som sagt spenderat kvällen på Heron City med Tessa och Niclas. Ett tag trodde vi att vi aldrig skulle komma fram, trodde att vi skulle missa både käk och film. Det stod bokstavligt talat stilla på motorvägen nämligen eftersom de asfalterade. Men till slut började det röra på sig, och tur var väl det - maten var god och filmen var ännu godare (?)! :) Vi såg Sommaren med Göran och den kan jag varmt rekomendera er att se, helt klart. En rolig film som bjöd på många skratt!



Jimmy är äntligen hemma igen! Var så orolig när hans mobil dog och han var omöjlig att få tag på. Som tur var lyckades jag till slut och fick då reda på att han fått en diagnos, efter många besök och undersökningar på vårat sjukhus här i Nyköping... Är det inte lite konstigt, han åker ut och in här hela tiden, och dem hittar inget fel... sen svimmar han av och hamnar på Eskilstunas lasarett och där hittar dem felet på en gång? Det är bara och hoppas att man befinner sig på rätt plats om man blir sjuk, tydligen.

Det han har är iallafall något som kallas Hortons huvudvärk och det drabbar knappt en promille av befolkningen.

"Hortons huvudvärk är en periodiskt förlöpande sjukdom, som brukar återkomma med dagliga, timslånga attacker i bersvärsperioder på några veckor upp till några månader, oftast någon gång per år.
"

Känns verkligen skönt att han äntligen fått en diagnos ställd samtidigt som det känns väldigt tråkigt. Han är inte den som klagar i första taget och nu märker man verkligen hur ont han har, och orkar inte göra någonting.. Han är sjukskriven nu, en vecka i taget... Han måste bli bra tills vi ska till Mallis, han måste!











Tjejkvällen

Igår hade vi vår tjejkväll som vi sett fram emot ett tag nu. Jag, Tessa, Madde och Fia fixade tacos och det var supermysigt att bara sitta och snacka tjejsnack och käka så god mat. Visst att det inte finns några bättre killkompisar än dem vi har, men det blir en helt annan sak när man träffas bara tjejer. Man kan verkligen snacka om allt. Senare kom även Jenny och då satte vi på Heartbreak Hotell. Så himla bra film, man blir både glad och danssugen när man ser den! Självklart (som vi visste) kan inte grabbsen leva utan oss, utan de kom när klockan var runt halv 11. Och så blev det som vanligt igen, massor av killar och skitmusik - men kul hade vi ändå!

Några ville gå till Rockbaren senare så vi gick ned på stan. Då kom jag, Tessa, Ström och Robban på den dumma idéen att testa en karusell (det är karuseller överallt här eftersom det är Nyköpings festvecka). Det var roligt till en början men när karusellen började snurra fortare och fortare (och ALDRIG stannade) kändes det inte rikigt lika kul längre. Kändes som att jag hade håll i hela magen och att hela dess innehåll snart skulle komma ut. Var en stooor lättnad när den till sist stannade. Det var först då jag förstod varför det bara var vi fyra som åkte. Efter det var inte min kväll densamma, gick hem illamåendes på en gång, lade mig på sängen och somnade. 30 spänn på en karusell och lite illamående - billigt och bra.. hm.

Hur som helst hade jag jätte kul hemma hos Madde! Tack tjejor för en underbar kväll som jag hoppas att vi snart gör om!






För övrigt känner jag mig orolig just nu - Jimmy ligger på lasarettet i E-tuna. Han hade tydligen svimmat 2 ggr idag. Så långt borta från mig.. :( Hoppas hoppas att han får komma hem imorgon! Vill bara veta vad felet är nu, han har mått dåligt så länge. Det är något som inte stämmer. Fan...











Sean Banan



Hahaha, så klockrent! Det här är min humor! ;)












Underbar dag i Trosa

Dagen började inte allt för bra. Vaknade kl 04.30 (!!!) av att min lillkisse spydde en äcklig spya. Som vanligt var han superduktig på att pricka min dörrmatta. Torkade upp spyan och tänkte väl inte så mycket mer på det, gick och lade mig igen. Vaknade sedan kl 10.30 och tyckte det var himla konstigt att inte Henry väckt mig och skrikit efter mat, som han alltid gör. Då märkte jag att han låg under sängen och gjorde konstiga ljud, vägrade att komma fram.. När jag tittade lite närmre såg jag att nosen var igentäppt och han kunde bara andas genom munnen.. ögonen rann och han hade troligtvis feber eftersom han inte hade någon ork över huvudtaget... plutten!! ♥ Han åkte ju på en förkylning förra sommaren också. Bestämde mig för att avvakta lite med att ringa till veterinären och när Henry väl lyckades somna mådde han mycket bättre sen. Tur det - man blir verkligen orolig för sina små älsklingar när de mår dåligt.



När lillen väl mådde bättre kunde jag släppa min oro och istället åka iväg till trosa med bästaste Tessa och Niclas. Vi åkte ut till campingen och spelade lite minigolf...det var väl kul - till en början iaf. Banorna blev bara svårare och svårare och till slut stod det typ bara 7or på vårat papper... haha. Vi är förmodligen inga golfmänniskor, men huvudsaken man har kul! :) Avslutade våran lilla utflyckt med att äta pizza (mmm, längtat efter det i flera dagar!) i trosas hamn. Niclas som var lite bakis (semesteralkis? ;) ) insåg just när han fick in sin pizza att han nog inte skulle klara av att äta den. Haha. Som tur var fick han en kartong att ta med den i. Så härligt att sitta ute i solen på en mysig restaurang, jag bara älskar dessa underbara sommarkvällar!!! :)





När vi kom hem igen tog Tessa och jag en promenad vid Ekensberg. Så skönt att gå och bara snacka skit. Och det finns ingen bättre att snacka med än syrran, min bästaste syrra!! :)











Flitiga Emelie

Puh! Nu känner jag mig riktigt duktig. Efter en helg beståendes av enbart en massa jobb har jag nu just städat klart lägenheten. Som om inte det vore nog har jag även tvättat 4 maskiner med tvätt som hänger på tork nere i tvättstugan. Flitig, jag?! Tydligen... Det känns alltid lika skönt när man gjort en massa nytta att bara få sätta sig ner och koppla av, utan att behöva känna att det och det borde göras! Just Relax!

Har en lugn och förhoppningsvis rolig vecka framför mig. Imorgon är jag ledig och då funderar jag, Tessa och Niclas på att åka till Söderköping (igen!!) om det blir fint väder, äta mat och spela lite minigolf. Någon mer som känner sig sugen på att följa med så säg till! Sedan arbetar jag endast 3 dagar denna vecka, tis, ons och tors. På onsdag lutar det åt lite TJEJKVÄLL, wohoo! Vi kände att vi kunde behöva det, det blir ganska tröttsamt att umgås med en massa killar som bara lyssnar på typ hårdrock och som alltid lyckas spela sina låtar en hel kväll. Nej, vi känner helt enkelt för en helkväll med bara typ schlager, singstar och en bra tjejfilm, nämligen Heartbreak Hotell! Kan inte bli annat än lyckat, eller hur?! ;)

Nästa helg är jag ledig i hela 4 DAGAR! Rena semestern ju! Så självklart ska jag passa på att se om karnevalen är något att ha i år! Är egentligen inte sådär super förtjust i karnevalen längre, det var roligare när man var yngre och inte kom in på krogen. Men ett litet besök i öltältet kan ju aldrig sitta fel. Det roligaste är nog ändå att man träffar på så mycket härligt folk man inte sett på länge, folk som flyttat och kommer hem för att fira karnevalen osv. (Självklart även en hel del personer man önskar att man aldrig mer skulle behöva se.... ) Dessutom ska vi nog lyckas få hit lilla Dennisen också, kul!

Som om inte detta var nog närmar vi oss bara Mallis ♥ mer och mer för var dag nu... Längtar såå efter att få åka utomlands med min finaste älskling igen.. (och alla andra med, såklart!)











RSS 2.0